2023.6.22 17:20
Olvasási idő 2:08
Szécsi Krisztián

Karácsony Gergely levelet írt Taylor Swiftnek

KÖZÉLET BÉCS BUDAPEST KARÁCSONY GERGELY KONCERT TAYLOR SWIFT ZENE

És ez nagyban összefügg a szupersztár keddi bejelentésével.

Kedd kora este Miss Taylor Swift lazán felnyitotta Pandóra szelencéjét, amikor nála nem megszokott módon, bármiféle előrejelzés nélkül közösségi médiás felületein bejelentette, hogy jövő februárban elhagyja turnéja az amerikai kontinenst. Blondie először Ázsiában, majd Auszráliában koncertezik, végül pedig Európában folytatja a nagysikerű, majd négy órás showműsorát, a The Eras Tourt. Bár a héten csupán az előregisztrációs folyamat kezdődött meg, mely során július elején vagy szerencséd lesz egy egyedi kóddal jegyet venni vagy nem, az európai koncertdátumokra így is több órás online sorok alakultak ki. Ezt a szisztémát többek között azért is találták ki, hogy ne ismétlődhessen meg az amerikai jegyvásárlás körüli cirkusz, amikor is a Ticketmaster másfél millió hitelesített (kóddal rendelkező) Taylor Swift-rajongónak nyitotta meg az elővásárlási hozzáférést, de valamiért tizennégy (!) millióan csúsztak át a rendszeren.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Taylor Swift (@taylorswift) által megosztott bejegyzés

Fővárosunk főpolgármestere, Karácsony Gergely még egy májusi TikTok-videójában tett egy ígéretet, miszerint bár azt nem tudja fixen elintézni, hogy Taytay hazánkba látogasson, a folyamatot meg tudja diplomáciai úton sürgetni egy levéllel, melyet egyenesen popdívánk menedzsmentjének küld – sajnos a bejelentések alapján így is a legközelebbi helyszín a 2024.08.09-ei bécsi koncert. Sokan azzal kezdtek spekulálni, hogy Swift talán a Szigetre köszön majd be egy fesztiválszettel, hiszen a pandémia előtt már voltak ilyen aspirációi, erre mégis elég kicsi az esély. Főként azzal érvelnek ez ellen, hogy egyszerűen nem lehetne megfelelően menedzselni a Hajógyári-szigeten azt a tömeget, mely részt venne Taylor koncertjén.

Kiemelt tartalom
Hová menjünk, miket nézzünk májusban? – 7 kiállítás, ami közelebb hozza a nyarat Hová menjünk, miket nézzünk májusban? – 7 kiállítás, ami közelebb hozza a nyarat tegnap 09:33 -kor

Lehet, hogy a kis zsíroshajú Z-generációsok nyomására, vagy mert maga a főpolgármester úr is szeretné élőben hallani az All Too Well (10 Minute Version) (Taylor's Version) (From The Vault)-ot, de most ismét arról biztosít minket: megírta a levelet Taylor Swiftnek és Budapest örömmel látja az énekesnőt.

@karacsonygergely_ Levelet írtam Taylor Swiftnek! Bár az Eras Tour állomásai között jelenleg nem szerepel Budapest, tudom, hogy sokan szeretitek, ezért mindent megteszek, hogy hozzánk is ellátogasson. Reméljük a legjobbakat! 😊 #taylorswift#taylornation#taylorswifthungary#swiftie#taylorswiftbudapest#karacsonygergely#karácsonygergely♬ Bejeweled

Kedves Miss Swift,

Remélem, hogy ez a levél jó hangulatban találja Önt. Budapest főpolgármestereként ma azzal a meghívással írok Önnek, amely a közösségi média követőim és az Ön szenvedélyes budapesti rajongóinak kéréséből fakad.

Budapest, amely lélegzetelállító szépségéről és pezsgő kulturális életéről ismert, tökéletes úti cél lenne az Ön számára, hogy megossza velünk figyelemre méltó tehetségét. A városunkban adott koncertje nemcsak a rajongói számára lenne egy valóra vált álom, hanem a már így is virágzó kulturális palettánk élénk kiegészítése is lenne.

– kezdődik Karácsony Gergely levele, mely a továbbiakban a főváros főbb nevezetességeit is számon veszi, sőt, a Széchenyi Gyógyfürdőt kiemelt figyelmet is kap, hiszen kevés helyen tudná jobban Taylor kipihenni a turnézás fáradalmait.

Kiemelt tartalom
10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 2024.4.24 12:56

Manapság, ha nem az olcsó, magyar forgatási helyszínekről van szó, akkor bizony elkerülnek minket az igazi kőkemény világsztárok, na meg popdívák. Annak ellenére, hogy koncerthelyszín, azaz stadionunk lenne bőven erre. Például a bécsi Ernst-Happel-Stadion teljes kapacitása 50 865, míg a Puskás Arénáé 67 155 fő – nem lehetne azt mondani, hogy helyszűkében vagyunk. Ám mások szerint egyszerűen a magyaroknak nincs elég pénze arra, hogy megengedhessék maguknak Taylort és lévén, hogy az infláció nálunk a legmagasabb az Unióban, egészen valid nézőpontnak tűnik. Mindenesetre azért reméljük a legjobbakat, simán lehet, hogy beszúrja Budapestet a varsói és a bécsi dátumok közé!