2023.6.16 14:53
Olvasási idő 0:42
Kovács M. Dávid

Itt a Szánsájn fesztivál: ajándék fröccs és málnaszörp jár a filmek mellé az egyik budapesti artmoziban

Itt a Szánsájn fesztivál: ajándék fröccs és málnaszörp jár a filmek mellé az egyik budapesti artmoziban
Forrás Cirkó-Gejzír
FILMEK + SOROZATOK FILMEK FILMFESZTIVÁL MOZI

Másfél hónap alatt mintegy hetven rendkívül emlékezetes filmet vetítenek a Cirkóban, ahol ettől a héttől olyan filmekre hűsölhetünk, mint a Larry, a Sátántangó, a Frances Ha, a Bolti tolvajok, a Paterson, a Toni Erdmann és a Nyolc hegy.

Hat héten keresztül több mint hetven filmmel, köztük díjnyertes alkotásokkal, közönségkedvencekkel és kultfilmekkel várják a nézőket a budapesti Cirko-Gejzír moziban.

A június 15-től július 26-ig tartó Szánsájn fesztiválon olyan magyar filmeket vetítenek, mint a Larry, a Rossz versek, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre vagy a Sátántangó.

Az európai, ausztrál és amerikai vígjátékok között pedig helyet kapott a Táncterápia, az Esküvő a topon, a Férfiak fecskében, a Palm Springs és a Frances Ha.


A Berlinben, Cannes-ban és Velencében díjazott alkotások közül látható lesz például A négyzet, a Bergman szigete, a Nincs gonosz, a Bolti tolvajok és a Nyolc hegy, valamint olyan dokumentumfilmek, mint az Ott torony volt, a Tobi színei, a Gerhard Richter, a festő vagy a Bachmann tanár úr és az osztálya.


A történelmi és társadalmi drámák közül újra megnézhetjük az Új világrend, a Tiszt és kém - A Dreyfus-ügy vagy a Mű szerző nélkül című filmeket, de a mozi közönségének kedvenceit is levetítik, például a Szupernóvát, az Izlandi amazont, A vendégeket, a Patersont vagy a Toni Erdmannt.


A Szánsájn fesztivál részletes programja a Cirko-Gejzír mozi honlapján érhető el.