2023.6.13 12:35
Olvasási idő 1:35

Csodás, kézzel készített kollekcióval teszik szebbé az otthonod az IKEA újdonságai

DESIGN IKEA

Barátságossá és egyedivé teszi otthonod az IKEA új, limitált kézműves kollekciója, a MÄVINN.

A fenntarthatóság jegyében hívta életre az IKEA a MÄVINN kollekciót: a fonott szövetek, geometrikus formák, váratlan színek, a különböző kultúrák találkozásából született összeállítás minden darabja fenntartható forrásból származik. A termékek olyan vállalkozások közreműködésével jöttek létre, amelyek nehéz helyzetben lévő embereknek teremtenek munkalehetőséget. A tárgyak készítői indiai, vietnami és bangladesi kézműves nők, a limitált szériás darabok pedig távoli tájak és kultúrák színfoltját hozzák az otthonokba.

A MÄVINN kollekció kézműves darabjai. Forrás IKEA

A MÄVINN kollekció különleges darabjai tökéletesek arra, hogy változatos funkciójú dekortárgyakkal fokozd otthonodban a kényelmet, miközben a kézműves vásárokon szerzett, egyedi termékek hangulatát is megidézed.

Színkavalkád és természetesség

Legyen szó díszpárnahuzatokról, asztali futókról vagy kosarakról, a kollekciót egységesen összefogják a kézzel szőtt minták és textúrák, amelyek minden otthonban megtalálják a helyüket.

MÄVINN Forrás IKEA

„Bohém stílusjegyeikkel rengeteg térben jól mutathatnak ezek a tárgyak, például egy minimalista helyiség egyetlen elemeként hangsúlyos, meghatározó darab lehet egy jutafonalból szőtt szőnyeg. A natúr textúrák mellé élénk színek társulnak: okkersárga, rozsdabarna, rózsaszín, világoskék, és a mindannyiunk által ismert jellegzetes farmer-szín. A számunkra egzotikus külsejű termékek között még egy eperfa papírból készült poszter is megtalálható, amire a családfát lehet felvezethetni” – mondja Csermendy Éva, az IKEA dekoratőre.

Különleges és tartós alapanyagok

A kollekció tárgyainak alapanyagai is különlegesek: egy részük – köztük az olyan praktikus darabok, mint a kötény, a falizseb vagy a sokzsebes táska – újrahasznosított farmerből készültek. A natúr színek kedvelői banánrostból szőtt kosarat, lámpaernyőt és függő tárolót is hazavihetnek magukkal, de természetes hatásukkal a jutafonalból készült tárgyak is bármely helyiségben jól mutatnak. „Ennek az anyagnak nagy előnye, hogy több természetes színvariánsa is van. Jutafonalból kosarat, asztali alátétet és szőnyeget is kínálunk a rusztikus stílus kedvelőinek” – mondja Csermendy Éva.

MÄVINN Forrás IKEA

A tárgyak alapanyagainak kiválasztásánál az volt a legfontosabb szempont, hogy nem csak dekoratívak, de időtállóak is legyenek, ezért a kollekció több darabját is úgy tervezték, hogy mindkét oldala használható legyen. Mindezek mellett pedig minden termék műanyagmentes csomagolásban érkezik.

Bárhol jól mutatnak

A MÄVINN kollekció darabjai alapvetően beltéri használatra készültek és izgalmas kiegészítői lehetnek a családi vagy baráti étkezéseknek. „Ehhez tökéletes lehet a kollekcióban árult kézzel hímzett asztali futó, amely magában is megállja a helyét egy asztalon vagy komódszekrényen, de más, egyszínű terítő díszelemeként is használhatjuk. Egyszerűen párosíthatod a hozzá illő, szintén kézzel hímzett textilszalvétákkal is” – javasolja Csermendy Éva.

MÄVINN Forrás IKEA

Aki szereti a természetes hatást, lenyűgözik más országok kultúrái, merész, egyedi karaktert szeretne adni az otthonának vagy nyaralójának, és még a környezettudatosság is fontos szempont a számára, az a MÄVINN limitált kollekciójának darabjai között biztosan megtalálja otthona új kedvenc színfoltját.