2023.6.14 12:21
Olvasási idő 2:07
Somogyi Marci

Nyakunkon a Diablo, a Final Fantasy és a Street Fighter legújabb részei – ezek az új játékok érkeznek júniusban

Nyakunkon a Diablo, a Final Fantasy és a Street Fighter legújabb részei – ezek az új játékok érkeznek júniusban
Forrás Blizzard
TECH-TUDOMÁNY GAMING VIDEÓJÁTÉK

Ha már úgy is elfelejtettek szólni az időjárásnak, hogy nyár van, nézzük meg, hogy mik a legmenőbb címek, amik júniusban jönnek, így a filmek mellett is lesz mivel elütni az időt a bekuckózás közben.

Street Fighter 6 – Vajon visszaállítja a legenda hírnevét?

A 2016-os pofon után a fejlesztő Capcom igyekezett rendbe szedni a Street Fighter megtépázott hírnevét, az elmúlt hét évet pedig arra fordították, hogy minden elvárásnak megfeleljenek. Nem kis fába vágták a fejszéjüket, hiszen a legendás püfölde egyszerre akart a veterán rajongóknak megfelelni, illetve új játékosokat is behúzni. Teljesen áttervezett  harcrendszert, rengeteg új karaktert, cross platformot, és nyílt világú kampányt ígértek. Ha lehet hinni az első kritikáknak, akkor egy remek darabbal bővült a széria, és sikerült beváltani a hozzá fűzött reményeket. (Megjelenés: június. 2.)


Amnesia: The Bunker – Rettegés az első világháborúban

Az Amnesia: The Bunker egy vérbeli horrorjáték acélidegzetű gamereknek. A széria negyedik részében az első világháborúba csöppenünk, amelyben egy francia katona karakterét kell irányítanunk. A cél, hogy kijussunk a földalatti bunkerből, ahol egy fényérzékeny szörny szedi az áldozatait. Érdekesség, hogy az elődökkel ellentétben, a játék kevésbé scriptelt, akár open wordnek is lehetne mondani – már amennyire egy bunkerlabirintus, az tud lenni. A játékmenet úgy van kialakítva, hogy minden meghozott döntésünk következményekkel jár, és ezek befolyásolják a játékfolyamot. Kötelező darab mindenkinek, akik szereti a horrorjátékokat. (Megjelenés: június. 6.)

Diablo IV – Újra tündököl a régi klasszikus

A régebbi gamereknek még rémlik a Blizzard aranykora, amikor bármi is jött ki tőlük, az kincsnek számított. Aztán a 2010-es évek után tekintetüket inkább a pénz felé fordították, majd jöttek a toxikus munkakörnyezetről, illetve zaklatási vádakról szóló hírek, és kész is volt a renomé sárba tiprása. Így joggal volt minden rajongó betojva, hogy mit fog a cég művelni a legendás Diablo-sorozattal, mert ha ezt is teleteszik játékon belüli tranzakcióval, és csak Jeff Bezosnak lenne elég pénze ahhoz, hogy végig játssza, akkor végleg lehúzhatták volna a rolót. Ám az első hangok teljesen rácáfolnak ezekre a félelmekre, egyöntetű áhítat és rajongás övezi a játékot. Vagyis: ha hihetünk az első kritikáknak, a Diablo IV rárúgta a pokol kapuját a gamerekre, a sorozat újra a régi fényében tündököl. (Megjelenés: június. 6.)


F1 23 - Mutasd meg, hogy jobb vagy a ficsúrnál!

A hónap közepén Forma-1 sorozatának legfrissebb példányával jelentkezik az EA Sports. Az F1 23-ban – egy év kihagyás után – visszatér a Breaking Point névre keresztelt sztorimód, amelyben a 2022-es és '23-as autókkal lehet küzdeni a világ minden pontján. Egy fiktív történetbe kalauzol minket ez a játékmód, ahol egy gazdag amerikai ficsúrt kell csapaton belül legyőznünk, akinek minden háttérsegítség adott, viszont a lehetőség a kezünkben van, be kell bizonyítani, hogy a pályán, élesben mi vagyunk a jobbak, pénz ide, családi háttér oda. Ezen kívül minden megszokott nyalánkság benne van a játékban, amihez a rajongók hozzászoktak. (Megjelenés: június. 16.)

Final Fantasy XVI - A legenda folytatódik

A klasszikus sportcímeken kívül nem igazán tudok olyan játéksorozatot mondani, ami megélt volna 16 részt. A Final Fantasy viszont egy annyira komplex világot hozott létre, amiben az erre fogékony játékosoknak legalább egyszer az életük során el kell veszniük. Ebben a játékban szinte minden megvan, amit egy gamer kívánhat: néha verekedés, már-már pankrációt idéző elemekkel, néha viszont igazi shooterként viselkedik. Eddig csak fejlesztői gameplayek jöttek ki, a megjelenésre még a hó második feléig várni kell, de az már biztos, hogy az új generációs konzolokon olyan látványvilág fog a játékos elé tárulni, hogy az állukat kell majd keresgélniük az első jó pár percben. (Megjelenés: június. 22.)