2023.6.6 10:27
Olvasási idő 0:29
Kovács M. Dávid

A németországi bikinimúzeumba kerül Pamela Anderson ikonikus Baywatch-fürdőruhája

KULTÚRA BAYWATCH PAMELA ANDERSON SOROZATOK

Már csak Bad Rappenauig kell elzarándokolniuk azoknak, akik élőben is megcsodálnák a tévétörténelem legendás ruhadarabját, amit David Hasselhof piros fürdőnadrágja mellett állítanak majd ki.

A németországi bikinimúzeumba került Pamela Anderson piros fürdőruhája, amelyet az amerikai színésznő a vízimentők világában játszódó Baywatch sorozatban viselt 1989 és 2001 között.

Pamela Anderson a Baywatch sorozat forgatásán 1995 szeptemberében Forrás James Aylott / Getty Images


A baden-württembergi Bad Rappenauban működő Bikini Art Museum hétfőn jelentette be, hogy egy hétvégi árverésen 27 500 dollárért sikerült hozzájutniuk a legendás ruhadarabhoz, amelyre 40 rajongó licitált.

A Heritage amerikai aukciósház több mint 900 relikviát árverezett el a hétvégén Dallasban a hollywoodi filmek és a tévéműsorok világából. Itt szerezte meg a bikinimúzeum az ikonikus fürdőruhát, amelyben Pamela Anderson a tengerparton szaladgált és a hullámok közé vetette magát.


Az intézmény közlése szerint az új szerzeményt David Hasselhof már a múzeum tulajdonában lévő fürdőnadrágja mellett állítják majd ki. A Bikini Art Museum egyébként a fürdőkultúrával foglalkozó első nemzetközi múzeumként hirdeti magát.