Kedd 2022.11.29

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Divat
Masszi-Rigó Csilla
2022.11.22 17:22
Olvasási idő  4:10

A legcsábítóbb bakancsok és csizmák, amikkel idén télen döngetheted az aszfaltot

Bár 2022-ben már senki sem számít 20 centis hóra, itt az ideje nyári cipőkről téli bakancsokra és csizmákra váltani, idén pedig nem csak meleg, de mutatós darabok hódítanak az utcán.

Masszi-Rigó Csilla
2022.11.22 17:22 Olvasási idő  4:10
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
A legcsábítóbb bakancsok és csizmák, amikkel idén télen döngetheted az aszfaltot
Forrás: Yasaman Nazari / Unsplash;

Ma már nincs hideg tél. Mármint olyan igazán hideg, vacogós, szűzhavas tél, aminek úgy örültünk kiskorunkban, hogy akár négy órán keresztül is siklottunk a szánkóval addig, amíg át nem ázott mindenünk, főleg a plüssel bélelt műanyag hótaposónk. 

 

Felnőttünk, a hideg egyik mérőskálája pedig az lett, mikor és mennyi idő alatt kezd el átfagyni a lábujjunk egy kültéri, átmulatott éjszaka után. Beköszöntött a tél, és ha máshogy nem, gyerekkorunk idén abban köszön vissza, hogy újra tele vannak a boltok és webshopok olyan bakancsokkal és csizmákkal, amiket a „nagyok” hordtak a kétezres évek elején. 

 

Rá is kitérünk még... Forrás: Julien Charton/ Unsplash

 

 

Legalábbis részben, újra divatosak ugyanis a méretes, enyhén, vagy nem is annyira enyhén magasított, platformos csizmák, a kerek cipőorrok mellett pedig újra megjelentek a kilencvenes évek vége, kétezres évek eleje között divatos szögletes formák. Az ezredfordulós trendekkel ellentétben azonban vagy egy nagyon előremutató különbség: A férfi és a női modellek között rengeteg hasonlóság felfedezhető, sok márka pedig már szó szerint átjárást biztosít, így sok esetben nemre való tekintet nélkül válogathatunk. 

A vonzó külső mellett a praktikum is fontos – bár a kettő nem feltétlenül jár kéz a kézben egymással –, így a következőkben olyan lábbeli inspirációkat mutatunk, melyek alapján könnyebb lesz megtalálni az igazit, ami nem csak idén, de akár jövőre is végigkísér a hideg napokon. 

 

Örök barátnőnk: Chelsea

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Deichmann Cipő (@deichmannhu) által megosztott bejegyzés

 

 

A Chelsea típusú csizmák A 2010-es évek végén jelentek meg, azóta pedig minden ősszel visszatérnek. A sikkesebb stílus kedvelői tucatnyi márka és ártípus közül válogathatnak, egy-két éve pedig már a platformos változatok is megjelentek a piacon. A Chelsea-k nem csak kényelmesek, az általában bordázott talpaknak köszönhetően még fagyban is csúszásbiztosak (éljenek a bordázott talpú csizmák!). Egyaránt passzolnak a testhez simuló és akár a bővebb szárú nadrágokhoz is, a halvérű-hidegtűrő bátrak pedig szoknya mellé is hordhatják a Chelsea-t! 

 

Hótaposó máshogy

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Vagabond Shoemakers (@vagabondshoemakers) által megosztott bejegyzés

 

 

Az ikonikus holdjárók helyett idén kisebb, bebújós hótaposók lehetnek szem előtt, persze ne legyenek kétségeink, a jól ismert UGG-ok és másolataik sem mentek még ki a „divatból”. Annak, aki szereti a minimalista vonalvezetést, az egyszerű, flanc és díszítés  nélküli megoldásokat és persze a kényelmet, idén biztosan talál majd magánakvaló surranót platformmal vagy anélkül. 

 

Házi őrizetben 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Deichmann Cipő (@deichmannhu) által megosztott bejegyzés

 

 

Az idei év nagy bakancstrendje egyaránt fricska és különös divathóbort, amelyet hogy-hogy nem mások ihlettek, mint a világ legismertebb celebei. A kétezres években több kisebb-nagyobb bűncselekményt elkövető amerikai sztárt is lefotóztak a házi őrizetet ellenőrző bokamonitorokkal. Ezek a kis fekete „ékszerek” a jólét és a gazdagság valamint a dekadencia státusszimbólumaivá váltak, Nicole Richie, Lindsay Lohan és  Michelle Rodrigez után pedig ma már bárki felhúzhatja a lábára őket, persze valódi monitor nélkül. 

 

Szóval tartsunk benne aprót, fülhallgatót, lakáskulcsot vagy bugylibicskát, érdemes tudni, mire utal az a kis táska. 

 

Újra hódít a veszkós

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

CCC (@cccshoesbags) által megosztott bejegyzés

 

 

A kétezres évek elején már nem csak a vadnyugaton hódított a western csizma, a bőrből készült hegyes orrú, vastag sarkú, lángnyelvmintás lábbelik itthon is nagyot mentek. Nagyjából 15 év után ismét eljött a veszkós csizmák ideje, és bár ha nem is ez a legjobb viselet a téli hidegben, hó- és esőmentes napokon mindenkinek ajánljuk. 

 

Csajosba

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Steve Madden (@stevemaddeneu) által megosztott bejegyzés

 

 

Valószínűleg több ezer BRATZ-rajongó álma vált valóra azzal, hogy a Versace 2021-es tavaszi-nyári, Medusa Aevitas kollekciójával teret adott a nagyon magas, nagyon kocka platformos magassarkú cipőknek. A formát azóta több márka is átvette és saját stílusára alakította át, így idén télen számos divatház modelljei közül válogathatnak a nagyon magas élet kedvelői. Vigyázat, fagyban csak tapasztalt magassarkúsoknak ajánljuk! 

 

Sportos, magas, kényelmes, jó

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

ONYGO | Footwear & Fashion (@onygoshop) által megosztott bejegyzés

 

 

A Buffalo-típusú cipőket valaki vagy utálja, vagy szereti. Tény, hogy ezek a magastalpú csodák olykor nagyon díszesek tudnak lenni, a magasabb szárú, téliesített formák azonban azok számára is remek téli csizmaalternatívát nyújthatnak, akik maradnának a sötét színű, fekete lábbeliknél. 

 

Klasszikus, de kortárs 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Timberland Europe (@timberland_eu) által megosztott bejegyzés

 

 

A hasított bőr/ velúr bakancsok ideje sosem jár le, az elmúlt évtizedekben semmi sem tudta letaszítani a cipőboltok polcairól a klasszikus, arany/mustársárga cipőket. Persze egy kis átalakítás már ezekre a modellekre is ráfért, 2022-re kaptak egy magasabb és ketté választott talprészt (utóbbi szintén az idei év új trendje), így latyakos időben se kell (annyira) aggódni, hogy a víz befogja a bőrrészt. 

 

 

Kényelem 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Dockers by Gerli • Official (@dockersbygerli.official) által megosztott bejegyzés

 

 

Ha már klasszikusok, ne menjünk el a férfibakancsok mellett sem, melyeket minden korosztály előszeretettel visel évről-évre, és amely nagyjából minden cipőboltban megtalálható különböző színekben és árkategóriákban is. 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Timberland (@timberland) által megosztott bejegyzés

 

 

A téli bakancsok koronázatlan királya, a Timberland éppen most jelentette be, hogy a Billionaire Boys Clubbal kollaborálva napokon belül dobja piacra Bee Line X Timberland kollekcióját, amely egy kis izgalmat visz a klasszikus formátumba, a cipők pedig nem csak külsőre lesznek megnyerőek, de kialakításuknak köszönhetően egyszerre maradnak vízállóak és melegek. 

 

 

 

Ha igazán vízálló és meleg bakancs kell...

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Native Shoes (@nativeshoes) által megosztott bejegyzés

 

 

Ha nem csak a külső, hanem a belső is sokat számít, szeretnél meleg, vízálló és megbízható bakancsot a télre, valamint örülnél neki, ha választottad vidám színekben pompázna, akkor mutatunk egy alternatívát. Nem csak fenntartható, de puha is, PVC-mentes és kényelmes is, könnyen tisztítható. 

 

A KEDVENC

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Dr. Martens (@drmartensofficial) által megosztott bejegyzés

 

 

Nincs ősz és tél dr. Martens és mostohatestvérei nélkül. A negyvenes évek végén, eredetileg használt gumianyagokból készült cipőket a kezdetekben nem gyári munkások, rendőrök, postások és punkok, hanem háziasszonyok hordták. A Martens több mint 70 éves múltjával ma az egyik legnépszerűbb – ha nem A legnépszerűbb bakancs- és cipőmárka. 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

OFFICIAL SOLOVAIR (@solovairuk) által megosztott bejegyzés

 

 

Ha a klasszikus bakancs nem a te pályád, és inkább a bőr, bebújós csizmákat szereted, van egy jó hírünk: ezek sem mentek ki 2022-ben a divatból, jól variálhatóak számos különböző típusú nadrággal, minden alkalomra. Hogy ezek a típusú cipők mennyire melegek, azt mindenki maga kell, hogy kitapasztalja (vagy inkább vásárlás előtt kitapogassa). Bár az elmúlt telek nem voltak éppenséggel fagyosnak mondhatóak, legalább két pár téli cipő mindenképpen elkél egy embernek, hogy igazán rossz időben is lehessen váltogatni. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Julien Charton/ Unsplash;
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában divat
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra