2023.5.31 9:05
Olvasási idő 0:42
Masszi-Rigó Csilla

„Kiderült”, miért fújták le a Carson Coma külföldi koncertjét

KÖZÉLET CARSON COMA

Eddig az volt a sztori, hogy a fellépés napjára más programot szervezett a brüsszeli Liszt Ferenc Intézet, mára azonban új kifogást találtak az illetékesek.

Alig egy héttel a fellépés előtt mondták le a Carson Coma brüsszeli koncertjét. Az eseményt szervező – nem mellesleg a Kulturális és Innovációs Minisztérium által fenntartott – Liszt Ferenc Intézet akkor arra hivatkozott, hogy aznapra más programot szerveztek a helyszínre, ahogy azonban az a Telex cikkéből kiderült, a május 30-ra szervezett koncert napján végül semmilyen látható eseményre nem került sor az intézetben. 

Forrás Komróczki Dia / Carson Coma/ Facebook

A helyszíni beszámolók szerint kedden többen is ellátogattak az épülethez (sokan nem tudták, hogy elmarad a koncert), a bejáratnál azonban kiderült, semmilyen mozgolódás nincs az épületen belül és kívül sem. Az ajtóra egy nyomtatott üzeneten az állt, hogy a koncert technikai okok miatt marad el. 

A koncertet az intézet nem sokkal azután mondta le, hogy bemutatták a Carson Coma új albumán debütáló Feldobom a követ című dal. A Telex első körben civilként érdeklődött arról, milyen más program lesz a helyszínen a meghirdetett napon, az intézet munkatársa azonban először azt a választ adta, hogy semmilyen program nincsen beírva május 30-ra. 

Az együttesnek nem mellesleg június 1-én érkezik legújabb albuma, a IV, amelyről éppen tegnap jelent meg egy új dal, a Fantomrezgés.