2023.5.25 15:13
Olvasási idő 0:37
Masszi-Rigó Csilla

Új, hordozható Playstationt mutatott be a Sony – Még idén jöhet a Project Q

TECH-TUDOMÁNY VIDEÓJÁTÉK

A Sony szerdán mutatta be a Playstation újdonságát, a Project Q azonban nem mindenki szerint akkora durranás.

Eddig csak szóbeszéd volt, szerda este azonban a Sony megtörte a csendet és bemutatta a következő hordozható PlayStationt, a Project Q-t, amely versenytársa lehet az utóbbi évek egyik legnépszerűbb kézi játékkonzoljának, a Nintendo Switch-nek, valamint a ROG Ally-nak és a Valve Corporation játékának, a Steam Decknek is. Bár sokan régóta várták már a PlayStation újítását, nem volt felhőtlen az öröm a bejelentést követően. 

A 8 hüvelykes, FullHD-felbontású, 60 hertzes képfrissítéssel működő konzol bár nagyon mutatós a két oldalon elhelyezett kontrollerekkel, ám egyik legnagyobb hibája, hogy a gépezet nem képes önállóan játékok futtatására. 

Bizony, a Project Q a Sony RemotePlay technológia által mindössze streamelni tudja a PlayStation 5 képét a kis képernyőre. Ez a fajta megoldás azért is furcsa, mert néhány hónapja a Sony egy Backbone nevezetű céggel olyan kontrollert dobott piacra, ami egy telefont is képes hasonló játékgéppé alakítani. A Sony egyelőre nem közölt pontos megjelenési dátumot, de azt ígérték, még idén forgalomba hozzák az eszközt.