2023.5.25 12:52
Olvasási idő 1:16
Masszi-Rigó Csilla

Kegyetlen hangvételű levél látott napvilágot Gabby Petito gyilkosságának ügyében

TÁRSADALOM GABBY PETITO

A levélre rá volt írva, hogy „olvasás után égess el”, a címzett azonban nem teljesítette feladatát, így most újabb fordulathoz érkezhetett Gabby Petito halálának ügye.

Újabb fordulóponthoz érkezett az egykori amerikai influenszer, Gabby Petito halálának ügye. A 22 évesen meggyilkolt lány feltételezett gyilkosa egykori párja, Brian Laundrie perdöntő levelet kaphatott édesanyjától a gyilkosságot megelőzően, melyben a következő sorok álltak: 

„Ha börtönbe kerülsz, sütök egy tortát és beleteszek egy körömreszelőt. Ha meg kell szabadulnod egy holttesttől, megjelenek egy lapáttal és egy szemeteszsákkal”

A levelet Danielle Brewer floridai bíró azután hozta nyilvánosságra szerdán, miután úgy ítélte meg, az „olvasás után égess el!” feliratú levél bizonyítékként szolgálhat az ügyben.

Gabby Petito és Brian Laundrie 2019 óta alkottak egy párt, 2020 nyarán pedig el is jegyezték egymást. Forrás Gabby Petito

Gabby Petito ügyéről korábban egy részletes cikkben is beszámoltunk. A lányt 2021-ben fojtották meg, miután a 22 éves influenszer lakóautóval indult el felfedezni az Egyesült Államokat párjával, Brian Laundrie-val. Bár a gyanú a fiúra terelődött, Brian nem sokkal a gyilkosság után eltűnt, végül holtan találták meg őt szülei házától nem messze, a rendőrök szerint önként vetett véget életének. Egy tavaly előkerült, a férfi halála előtt írt levél ugyan beismerő vallomásként szolgált az ügyben, mégis sok kérdés maradt még nyitva Petito halálának kapcsán. 

Kiemelt tartalom
Hírnév és gyilkosság a szemünk láttára - Gabby Petito halálának történetét magyar influenszerek fejtik meg Hírnév és gyilkosság a szemünk láttára - Gabby Petito halálának történetét magyar influenszerek fejtik meg 2023.2.28 16:48

A nyilvánosságra hozott levélben bibliai idézetek és a fiú kedvenc gyerekkori könyvei is említve vannak, az édesanya, Roberta Laundrie azonban azt állítja, még jóval azelőtt írta a levelet, hogy fia és Petito útnak indultak volna amerikai körútjukra. 

A nő azt állítja, kapcsolatuk nehéz időszakon volt túl azokban a hónapokban, ő pedig szerette volna tudatni fiával, hogy bármilyen is legyen a viszony kettejük között, ő mindig szeretni fogja. Még az „olvasás után égess el” feliratra is van magyarázat, Laundrie egy önsegítő könyvre hivatkozik, amely azt tanácsolta, írja ki magából a rossz érzéseket, majd jelképesen égesse el a rossz gondolatokkal teli papírt. 

A fiú az elbeszélések alapján többször is bántalmazta barátőjét. Forrás people.com

A család ügyvédje szerint véletlen, hogy a levélben éppen a börtönt és a gyilkosságot emlegeti a nő, ugyanakkor ez csak szerencsétlen szóhasználat, a levél pedig nem releváns bizonyíték. 

Gabby Petito szüleinek ügyvédje máshogy vélekedik, szerinte ugyanis az üzenet azt bizonyíthatja, hogy Brian szülei már akkor tudhattak Gabby haláláról, amikor még kérdéses volt, hol van a lány.