2023.5.22 9:22
Olvasási idő 0:39
Maier Péter

„Milyen kib*szott ország ez?“ – kérdezi Giorgio a Carson Comából, amiért egy mém miatt rúgtak ki egy fiút a gimijéből

ZENE CARSON COMA OKTATÁS

A diáktüntetések mellett is felszólalt az énekes a kecskeméti koncertjükön.

Nemrégiben történt, hogy egy gimis srácnak azért kellett két héttel érettségije előtt távoznia a kecskeméti Táncsics Mihály Kollégiumból, mert készített egy mémet egy átphotoshoppolt képből, amelynek az eredetijén az iskola igazgatója fordítva tartja a magyar zászlót a suli új focipályájának nyitóünnepségén.

Történt aztán, hogy az utóbbi évek egyik legnépszerűbb magyar zenekara, a Carson Coma pont a kecskeméti Ápóló Klubban lépett fel pénteken. Ahogy arról a 444 beszámolt, a koncerten a banda énekese, Fekete Giorgio meg is emlékezett az esetről:

Pont itt, Kecskeméten, a mai nap egy átszerkesztett trikolor zászló miatt, két héttel az érettségije előtt kibasztak a kollégiumából egy srácot egy photoshopos mémért. Milyen kibaszott ország ez?

@big._like#zsaforyouba#cc#carsoncomasupermacy#carsoncoma#zsibongo#carsoncoma🌈♬ original sound - Hanna🧷

Giorgio egyébként más közéleti témában is megszólalt: „Ma délután, iszonyat nagy késésben a zenekari találkozóról a Kossuth téren elsétáltam rengeteg olyan fiatal mellett, akik azért tüntettek, hogy könnygáz helyett értelmezhető oktatást kapjanak.” – fogalmazott, mielőtt eljátszották Feldobom a követ című számukat, amelyről mi is megírtuk, hogy erős rendszerkritikai éllel bír: