2023.5.17 15:33
Olvasási idő 0:39
Szécsi Krisztián

Bemutatjuk nektek Misit, a Bükkben chillező medvét

ÉLETMÓD ÁLLAT ÁLLATVÉDELEM ÁLLATVILÁG MAGYARORSZÁG TERMÉSZET TERMÉSZETFOTÓ TERMÉSZETVÉDELEM

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága igazán cuki videót is mutatott a hímmackóról.

Magyarország egyre közkedveltebb a nagyvadak között. Éppen csak egy hónapja, hogy hazánkba jött meghalni Európa kedvenc farkasa, M237 máris itt a következő szupersztár-csúcsragadozó, akit egy kódsor helyett igazi magyaros névvel láttak már el. Bemutatjuk: Misit.

Misi igen fotogén medve, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy többször belefut a Nyugat-Bükk területén található vadkamerákba. Május elején még Nógrád megyében, Lucfalva közelében kóricált, azelőtt pedig Boldva település határában, a Sajó folyó mentén. A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága által megosztott videóból most mindannyian megleshetjük Misit, a terület vezetősége pedig garantálja, hogy nagyon jól érzi magát a tavaszi erdő lágy ölén.

Hazánkban egyébként az elmúlt években nem szokatlan látvány a medve, ha még nem is feltétlenül rendelkezünk oly nagy állománnyal, mint mondjuk a szomszédos Románia vagy Szlovákia. Amint felbukkan egy-egy kíváncsi maci, rögtön a média kiskedvencévé válnak, így szinte mondhatni, a medve az átlag magyar sajtófogyasztó Tamagotchija: nem kell vele semmit sem csinálni, de képernyőn keresztül is imádhatod. Főként Észak-Magyarországon találkozhatunk ezekkel az erdei óriásokkal, eszmei értékük 250 000 HUF.