2023.5.19 13:35
Olvasási idő 2:42
Kremmer Magdi

5 könnyen kezelhető, szuper korrektor, ami eltünteti a bőrhibákat

5 könnyen kezelhető, szuper korrektor, ami eltünteti a bőrhibákat
Forrás GETTY IMAGES
ÉLETMÓD BŐRÁPOLÁS SZÉPSÉG

Nem szeretsz alapozót használni, de a szem alatti karikákból és a pattanásokból eleged van? Mutatjuk a legjobb korrektorokat, amik makulátlan bőrt varázsolnak pillanatok alatt.

Soha nem voltam túl jó a sminkelésben. Gimiben én is elkezdtem szempillaspirált és szájfényt hordani, de ennél bonyolultabb sminkeket nem akartam és nem is mertem használni. Ha valamilyen különleges esemény volt, a nővérem készítette el a full glam sminkemet, amiben soha nem éreztem kényelmesen magamat. Azóta azért sikerült még felvennem a repertoáromba néhány terméket, megszerettem kifesteni a szemhéjamat, használok rúzst és arra is rájöttem, hogy a hajamhoz sokkal jobban illik a barna szempillaspirál, mint a fekete. A hétköznapokban még mindig alig sminkelek és nálam az is gyakran előfordul, hogy hidratálón és fényvédőn kívül semmi nincs az arcomon, amikor reggel kilépek az ajtón. Persze néha sajnálom, hogy nem tudok tusvonalat húzni és az Eufóriát nézve nekem is megjött a kedvem a strasszokhoz meg őrült mintákhoz. Mégis úgy érzem, hogy teljesen jól megvagyok azokkal az alap sminkekkel, amiket szívesen és most már helyesen használok.

Valószínűleg a sminktudásom és a sminkelés iránt tanúsított érdeklődés hiánya miatt az alapozóval soha nem sikerült megbarátkoznom. Időről időre megpróbálkozom a teljes fedéssel, de mindig úgy érzem, mintha egy réteg festék ülne nehezen az arcomon. Gondolom sem a technikám, sem pedig az általam választott termékek nem ideálisak az alapozáshoz, de egy idő után úgy döntöttem, hogy maradok a jó öreg barátomnál, a korrektornál. Az alapozóval ellentétben a korrektort egyáltalán nem érzem nehéznek, nem kell az egész arcomat bekennem vele, de elfedi a szemem alatti karikákat és a bőrhibákat. Az évek során rengeteg korrektort kipróbáltam már és meg is találtam a személyes kedvencemet. Viszont mindenki bőre más és más, épp ezért most összeszedtem nektek 5 olyan könnyen használható és jó áron kapható korrektort, amivel érdemes neked is kísérletezned, hogyha meguntad az alapozást.

Max Factor Pan Stik

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Max Factor Eesti 💄 (@maxfactoreesti) által megosztott bejegyzés

Az a helyzet, hogy ez az a korrektor, amivel szemben én totál elfogult vagyok. Évek óta használom a Pan Stiket, amit imádok. Egyszerű felvinni a stiftes applikátornak köszönhetően, ecsettel vagy szivaccsal könnyű eldolgozni, bár bevallom őszintén én leginkább a (tiszta) ujjaimmal szoktam. Baromi jól fed és nem hagy nehéz érzést maga után. Kombinált vagy zsíros bőrre tökéletes választás.

Notinórol 2000 Ft körül beszerezhető.

Nyx Bare With Me

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

NYX Professional Makeup (@nyxcosmetics) által megosztott bejegyzés

Szomorú voltam, amikor a Nyx üzletek kivonultak Magyarországról, mert egy megfizethető és jó sminkmárkának tartom azt. Szerencsére viszonteladóknál és drogériákban még mindig kaphatóak a király termékeik, többek között a Bare With Me korrektor is. Ez a kimondottan száraz bőrre ajánlott korrektor szérum állaga miatt egyáltalán nem szárítja a bőrt és baromi jól fed. Hat árnyalatban kapható, könnyed és eltüntet mindent, amit kell.

Drogériákban és webshopokban 4000 Ft körül megvásárolható.

Maybelline Eraser

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Maybelline New York (@maybelline) által megosztott bejegyzés

Szerintem nem túlzok azzal, hogyha azt mondom, hogy a Maybelline egyik legjobb terméke az Eraser korrektor. Ez a termék azért olyan zseniális, mert a jól fedő szérum állagú korrektort egy saját, szivacsos applikátorral tudjuk felvinni. Az Erasert így a megfelelő helyen és a megfelelő mennyiségben, könnyedén lehet használni. Kicsi és praktikus, bármilyen kistáskában, neszeszerben elfér.

Drogériákban kb. 3000 Ft-ért tudod beszerezni.

Alverde Perfect Cover Camouflage

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

alverde NATURKOSMETIK (@dm_alverde) által megosztott bejegyzés

Az Alverde a dm saját kozmetikai márkája, termékei nem tartalmaznak szintetikus anyagokat, főleg növényi összetevőkből állnak. A Perfect Cover korrektor egyszerű és nagyszerű. Folyékony állagának köszönhetően száraz bőrre is jól használható, száradás után matt hatást kelt. Szem alatti karikák és kisebb bőrhibák eltüntetésében profi termék. Sajnos csak két színváltozata kapható, de ha valamelyik pont a te színed, mindenképp adj neki egy esélyt!

Az Alverde termékekhez hasonlóan igazán kedvező áron, 1600ft-ért szerezheted be a dm üzletekben.

Eucerin DermoPure fedőstift

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Eucerin International (@eucerin_international) által megosztott bejegyzés

Érzékeny bőrű lányok és fiúk, sziasztok! Ha a drogériás sminkeket nem bírja a bőrötök, érdemes kipróbálnotok az Eucerin korrektorát. A DermoPure fedőstift egyszerre segít elfedni a bőrhibákat és csökkenti a pattanásokat. Stiftes kiszerelésének köszönhetően könnyen felvihető és jól kenhető. Szalicilsavat és kamillát is tartalmaz, ez tényleg nem csupán egy korrektor, bőrápolási termék is egyben!

A Dermo Pure 4-6000 Ft között kapható patikákban, gyógyszertárakban.