2023.5.15 14:27
Olvasási idő 0:36
Masszi-Rigó Csilla

Étterem a világ tetején – Hamarosan 25 ezer méter magasan vacsizhatsz ezen a (hőlég)ballonon

TECH-TUDOMÁNY ÉTTEREM

Vacsora a felhők felett? Igen, egy cég ugyanis hamarosan a világűr peremén fog Michelin-csillagos fogásokat felszolgálni, bár a vacsoraélmény nem lesz 100%-ig élvezetes.

Luxus léghajó indulhat útjára hamarosan, a cél pedig a világ teteje – mármint nem csak átvitt, hanem szó szerinti értelemben is, a francia Zephalto ugyanis olyan Michelin-csillagos vacsoraesteket tervez szervezni, amelyek egy hatalmas (hőlég)ballonon, 25 ezer méteres magasságban kerülnek megrendezésre. 

A ballon utasainak egy hatórás pszichológiai felkészítésén kell részt vennie, hogy felkészülhessenek a lélegzetelállító látványra. Forrás Zephalto

A ballon a tervek szerint másfél óra alatt jut majd fel a sztratoszférába, a hat vendég és a pilóta pedig három órát tölthet majd el a vacsorával egybekötött csillaglesen, mielőtt visszaindulnának a földfelszínre. Egy főre 120 ezer euró lesz a behopp (nagyjából 44 millió forint), leghamarabb pedig 2025 közepére lehet asztalt foglalni, melyhez egy 10 ezer eurós előleget is le kell tenni. A Zephalto – amennyiben nagy érdeklődés van a vacsoraestekre – éves szinten hatvan estet tervez majd szervezni, magasan a levegőben.

Kiemelt tartalom
A nagy vegán körkép, avagy 9+1 húsmentes kajálda Budapesten a Veganuár margójára A nagy vegán körkép, avagy 9+1 húsmentes kajálda Budapesten a Veganuár margójára 2024.1.20 9:16

A dolog pikantériája, hogy bár Michelin-csillagos fogásokat ígérnek a helyszínre, konyha nem fog rendelkezésre állni az ételek helyben való elkészítéséhez, ráadásul ilyen magasan ízlelőbimbóink sem úgy működnek, ahogy lent a földön, kevésbé érezzük az ízeket.