2023.5.15 10:00
Olvasási idő 0:41
Masszi-Rigó Csilla

Böjte Csaba megfejtette a nőket: „Nem olyan komplikált a női lélek”

TÁRSADALOM VALLÁS

Ha valaki, hát az atya egészen biztosan tudja, miről beszél...

Az RMDSZ nőszervezetének anyák napi ünnepségén szólalt fel Böjte Csaba atya. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója és ferences rendi szerzetetes a következőket nyilatkozta a női lélekről és annak működéséről a Transtelex híre szerint: 

„Ilyenek a nők. Ha virágot kapnak turbékolnak. Ha a fejsze fokával kopogtatják a vállukat, akkor sikoltoznak. Nem olyan komplikált a női lélek. (…) Mindig, amikor egy ilyen asszony jön, akkor a kollégáknak elmondom, el kell vinni a fodrászhoz, aludja ki magát, szép ruhákat kell venni a turkálóban, és nagyon hamar megnyugszik, biztonságban érzi magát a nő. Kicsit sírdogál, de tényleg talpra áll”

– hangzott el az anyák napi köszöntőn. 

Az atya mindezt éppen azután nyilatkozta, miután kiderült a Mérce tényfeltáró írást közölt arról, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szovátai gyermekotthonában egy korábbi vezető többször is szexuális erőszakot követett el az egyik nevelttel szemben. Az írásból  kiderült, hogy a történtekről a gyermekotthon vezetői és maga Böjte Csaba is tudott. A hatóságokat egyik dolgozó sem értesítette a történtekről, az UH.ro újságírójának kérdésére pedig Böjte azt mondta, nem hisz a panaszt tevő lánynak.