2023.5.13 11:04
Olvasási idő 1:44
Somogyi Marci

Nem tudod, mit hallgass? 7 hosszú és színes Spotify lejátszási lista, amit imádni fogsz

Nem tudod, mit hallgass? 7 hosszú és színes Spotify lejátszási lista, amit imádni fogsz
Forrás Touchstone Pictures / Intercom
ZENE SPOTIFY ZENE

Nyári sütögetéshez, fürdéshez, egésznapos rapmaratonhoz vagy éppen főzéshez keresel jó trackeket? Itt biztosan megtalálod a kedvedre való lejátszási listát!

Én az a fajta ember vagyok akinek mindenhez megvan a megfelelő lejátszási listája. Régen is egy 25-30db -os CD tokkal a táskámban mászkáltam a sajátkészítésű válogatás CD-immel. Van playlistem autóban énekléshez, főzéshez vagy 3-4, zuhanyzáshoz, futáshoz, hajnali részeg óbégatáshoz. Ezeket nem mind osztanám meg, de összegyűjtöttem azokat a listákat, amiket a leggyakrabban pörgetek.

Az legfrissebb és legtrendibb zenék


Nekem még abban a korban alakult ki a zenei ízlésemnek a gyökere, amikor a Myspace-en és a különböző blogokon tájékozódtunk az új zenekarokról és az új albumokról. Mióta van spotify ez lényegesen egyszerűbb. Főleg ha vannak olyan, folyamatosan frissülő listák, mint ez. Ha képben szeretnél lenni folyamatosan a trendekkel, mindezt úgy, hogy nem csak a mainstreamre vagy kíváncsi, akkor ez a te listád. 


Legfrissebb Rap trackek


Itthon is egyre nagyobb teret hódít a rap és a hiphop. Talán kijelenthetjük, hogy napjaink vezető zenei stílusa. Nekem ez az első playlistek között volt, amit bekövettem anno Spotify-on. Ez is olyan válogatás, amit folyamatosan karbantartanak, tehát mindig az aktuális slágerek vannak fenn. Ha vevő vagy a műfajra akkor ezt nem szabad kihagynod.

Az igazi roadtrip playlist (oldschool)


Mindig nehéz kérdés, hogy mi szóljon az autóban. Vannak azok a sofőrök, akik még messziről sem hallottak a zenei demokráciáról és az szól, amit ők szeretnének. Ezt a gyűjteményt azoknak ajánlom, akik szeretik a kompromisszumos megoldásokat és a régebbi zenéket. Nagyon kellemes aláfestője tud lenni a hosszabb utaknak, kellemesen belesimulva az utazásba.

Kocsiban éneklős

A másik fajta sofőr az önjelölt DJ aki küldetésének érzi, hogy egy hatalmas karaoke party-vá varázsoljon minden utazást. Na ez az ő listájuk. Friss slágerek, autópálya, ablak le, és ahogy a torkotok bírja.
 

Kedvenc BBQ-playlistem


Itt a nyár. Legalábbis papíron. Én vallom, hogy azok a hónapok amiben nincs r-betű, az már nyár. Ez egyet jelent a kerti sütögetésekkel. Itthon is egyre nagyobb teret hódít az amerikai bbq. Alapvetően Amerika déli államaira jellemző ez a fajta kerti sütögetés, ahol a mai napig virágzik a blues és a folk. Ha igazán autentikus élményt szeretnénk, ez a playlist tökéletes választás. Delta blues, picit sötétebb tónusú folk, és néha még meg is tud táncoltatni. Minden adott egy jó füstös hús és a sör mellé.


Konyhában lightos jazz


Azokra is gondoltam, akik csak lightosan, a konyhában egy pohár vörösbor mellett szeretnek főzőcskézni. Ez egy tökéletes lista, akár ha kicsit romantikusabb hangulatra vágyunk, vagy csak egyedül táncolva szeretnénk összedobni egy könnyű vacsit. 


Medóparton chillezős


Végül egy olyan playlist, amit ha hallagatok és becsukom a szemem, akkor mindig egy medenceparton érzem magam, szinte érzem a jéghideg London mule ízét a számban. Kellemes, kicsit elektronikus, kicsit világzenei válogatás. Akár bulik előtt vagy után. Nyáron, naplemóban, vagy akár hajnalban.