2023.5.8 11:42
Olvasási idő 0:48
Maier Péter

Machine Gun Kelly körül megint beef van: most Jack Harlow-nak pörkölt (?) oda

ZENE JACK HARLOW MACHINE GUN KELLY

Az új „Renegade Freestyle“ című dalában azzal vádolja a rapper kollégát, hogy Drake flow-ját lopja.

Machine Gun Kelly megint unatkozik. A Budapesten is fellépő énekes-rapper egy freestyle trekket rakott ki a hétvégén, amelyben JAY-Z és Eminem 2001-es Renegade dalának instrumentáljára rappel. A szám nagyjából felénél Jack Harlow is bekerül a képbe, MGK a másik fehér rapper legfrissebb Jackman című albumát említi, illetve azt, hogy szerinte Harlow csak kopizza Drake rapstílusát. A szöveg így szól: „I see why they call you Jackman / You jacked man’s whole swag, give Drake his flow back, man / I eat rappers like Pac Man / Must I regurgitate and show you who’s in my stomach from the last dance.“ Magyarul:

Már értem, miért hívnak Jackmannek / Elvetted az ember egész szvegjét, add vissza Drake-nek a flow-ját, ember / Megeszem a rappereket, mint a Pac Man / Muszáj felöklendeznem és megmutatni, ki van a gyomromban az utolsó táncból

Elnézést a művészi igényeket nélkülöző fordításért. 

A disszelés egyébként viszonylag váratlan, bár sokak szerint Harlow azzal provokálta ki, hogy a They Don’t Love It című számában arra utalgatott, Eminem óta a ő a legkeményebb fehér rapper a szakmában.

MGK-től nem ez az első eset, hogy vitézkedik egy kollégával, úgy tűnik, a hozzá hasonlóan fehér rapperek a gyengéi, hisz emlékszünk még az Eminemmel való beefjére, amely az utóbbi évek egyik leghangosabbika volt a rapszakmában.