2023.5.4 13:25
Olvasási idő 0:46
Masszi-Rigó Csilla

Emma Watson elárulta, miért hagyott fel a színészkedéssel

FILMEK + SOROZATOK HARRY POTTER

Hova tűnt a Harry Potter-filmek sztárja, és mivel foglalkozik mostanában? Sokáig tartó hallgatás után elárulta.

Emma Watson mindössze 11 éves volt, amikor a Harry Potter és a Bölcsek köve című filmnek köszönhetően példátlan világhírnévre tett szert és tartotta azt fent még jóval a filmsorozat lezártával is. A most 33 éves színésznő csak nagyon kevés szerepet vállalt az elmúlt években (utoljára a 2019-es Greta Gerwig által rendezett Kisasszonyokban láthattuk), a Financial Times-nak pedig elmesélte, miért hagyott fel a forgatásokkal. 

„Azt hiszem, egy kicsit ketrecbe zárva éreztem magam”

– nyilatkozta Watson.

Kos híresség: Emma Watson Forrás Edward Berthelot/GC Images

„Amit igazán nehéznek találtam, az az volt, hogy ki kellett mennem és el kellett adnom valamit, ami felett valójában nem sok kontrollom volt.” Ez a gondolat vezetett végül ahhoz, hogy a színész egyre csak távolodott mesterségétől. Csak olyan projektek mellé szeretett volna beállni, amelyekben szentül hitt. 

Azért Emma Watson még nem hagyott fel teljesen a színészettel, most is részese egy név nélküli projektnek, így nem kell attól tartani, hogy nem látjuk többet a mozivásznon. Addig pedig ami biztos, hogy az egykori Hermione ősztől az Oxford Egyetemen folytatja tanulmányait kreatív írás mesterkurzuson. Ahogy ő mondja, semmit nem akar elsietni. 

Kiemelt tartalom
Horoszkóp: Melyik Harry Potter-karakter lennél a csillagjegyed alapján? Horoszkóp: Melyik Harry Potter-karakter lennél a csillagjegyed alapján? 2024.1.15 17:41

„Boldogan várok a következő jó dologra. Szeretem, amit csinálok, főleg úgy, hogy nem kell több darabra, arcra és személyiségre törnöm. Nem akarok többet robotmódban üzemelni.”