2023.5.3 11:52
Olvasási idő 1:30
Szécsi Krisztián

Véget ér az SNL? – Hétvégétől már csak ismétlésekkel találkozhatunk

FILMEK + SOROZATOK PETE DAVIDSON SATURDAY NIGHT LIVE SNL

Nagy bajba került az amerikai televíziózás.

Úgy tűnik a Saturday Night Live a következő időszakban nem készít új epizódokat a WGA (Writers Guild of America – Amerikai Írók Céhe) által kezdeményezett írósztrájk miatt, s ennek eredményeképpen pedig már a hétvégi showműsor is, melyet az egyik korábbi tag, Pete Davidson vezetett volna Lil Uzi Vert zenei vendéggel, elmarad.

Forrás NBC / Contributor

Az SNL ikonikus, ezt mindenki tudja, ám négy évtizedes sugárzása, s 48 évada alatt nyilván elkélt némi vérfrissítés. Új tematikák, új koncepciók, új szereplőgárda – a sorozat producerei egy kisebb imázsváltást kívántak elhozni az amerikai televíziónézők otthonába minden szombat este, így pedig sok emlékezetes arcnak kellett búcsút inteni, akik már a legújabb epizódokban nem kaptak helyet: Aidy Bryan, Pete Davidson, Kate McKinnon és Kyle Mooney, Alex Moffat, Chris Redd, Melissa Villaseñor, Aristotle Athari és Cecily Strong. Tavaly ősztől helyettük már más arcokkal ment tovább a sorozat, de mégsem tűntek el teljesen. Az SNL rajongói már hozzászoktak , hogy időről időre ismétléseket vetít a brand. Általában három-négy új epizódot mindig egy-két archívfelvétel követ, ám a mostani amerikai televíziós sztrájknak köszönhetően valószínűleg még sokáig nézhetjük újra Pete Davidson legemlékezetesebb szerepeit.

Május 1-jén a WGA jelentette be, hogy egyhangúlag a munkabeszüntetés mellett dönt, miután a stúdiók ellenálltak az új szerződéses követeléseiknek.

A szervezet közleményben hozta nyilvánosságra, hogy nem sikerült a hathetes tárgyalási folyamatok végére megállapodniuk az Amazonnal, sem az Apple-lel, sem a Discovery-Warnerrel, a Disneyvel, a Paramounttal, a Sonyval, az NBC Universallal, de még a Netflixszel sem. 

Kiemelt tartalom
Túl közel hajoltak Pete Davidsonhoz: hiszti lett a vége Túl közel hajoltak Pete Davidsonhoz: hiszti lett a vége 2023.4.24 17:30

„A tárgyalások során elmagyaráztuk, hogy hogyan is rontja meg a vállalatok üzleti gyakorlata a díjazásunkat és a munkakörülményeinket. Eltökéltek vagyunk egy új, méltányos fizetést biztosító szerződés elérésében, amely tükrözi a vállalat sikeréhez való hozzájárulásunk értékét, és amely olyan védelmet biztosít számunkra, ami lehetővé teszi, hogy az írói szakma fenntartható maradjon“ – áll a közleményében.

Az NBC News-hoz eljuttatott közlemény szerint a streaming platformokat és televíziós stúdiókat képviselő Alliance of Motion Picture and Television Producers szakmai szövetség azt mondta, hogy ajánlatuk „igen nagyvonalú fizetésemeléseket tartalmaz az írók számára“, ám valószínűleg mégsem lehet annyira kifizetődő, ha az átlag televíziós nézőnek egy jó darabig ismétléseken kell élnie. A Variety szerint egyébként más késő esti műsorok is a leállás mellett döntöttek, mint például az NBC Tonight és Late Night című műsorai, vagy az ABC-n a Jimmy Kimmel Live.

A WGA legutóbbi sztrájkjára 2007 novemberében került sor és 100 napig tartott.