2023.4.28 17:51
Olvasási idő 0:36
Kovács M. Dávid

Varga Viktor a Himnusz után Bánk Bán áriáját vette elő, miután egy új, "lehetetlennek tűnő csodát" élt meg

ARCOK MAGYAR ZENE VARGA VIKTOR

Bármi is legyen ez a csoda, Varga Viktort olyan boldoggá tette, hogy hamarosan díszmagyarba bújt, és rázendített a Bánk Bánból ismert sorokra.

Megvan még, amikor Varga Viktor kiállt a Nyakas-kőre, és Petőfi-gúnyát öltve, kezében kivont karaddal elénekelte a Himnuszt a naplementében? Az énekes akkor azt mondta, hogy nagy port szeretett volna kavarni, szóval amíg mi a nevetéstől fuldokoltunk, addig ő a saját magának kavart porfellegtől kapkodta a levegőt – hamarosan le is tiltotta a kommentelés lehetőségét a közzétett videó alatt.

Mire kihevertük a traumát (mármint mindkét fél), Varga Viktor újabb bátor és hazafias feldolgozással jelentkezett: a nemzet himnusza után Bánk bán áriájához nyúlt, amit eredetileg Simándy József énekelt. „Újabb lehetetlennek tűnő csodát éltem meg a kitartásommal és hitemmel, az otthonommal kapcsolatban. Boldogságom kifejezéséül felénekeltem a Hazám, hazám remekművet“ – harangozta be az előadó.

A feldolgozás a pápalátogatás előtt került fel a YouTube-ra, a hozzá készült videón Varga Viktor díszmagyarban áll egy jurta közepén, majd ugyancsak a naplementében láthatjuk, a budakalászi Duna-parton. Kommentelni ezúttal sem lehet, ellenben a dal napokon belül a többi streamingplatformra is felkerül.