2023.4.27 15:48
Olvasási idő 0:43
Masszi-Rigó Csilla

A papi hivatást elhagyta, Hodász András meglepő munkát választott, amit nagyon szeret

KULTÚRA HODÁSZ ANDRÁS VALLÁS

Az egykori Hodász atya egy régi álma vált valóra azzal, hogy a pult mögé állt.

Tavaly szeptemberben derült ki, hogy Hodász András atyát saját kérésére felmentették a papi szolgálat alól. Az egykori atya – és nem mellesleg a Papi Frankó nevű Youtube-csatorna egykori  – most a Szemlélek névre keresztelt alkotói közösséggel plakátolta ki a várost, hogy emlékeztesse arról a pápalátogatás kapcsán Budapestre érkező vendégeket, miket is üzent Ferenc pápa a háborúról és a melegközösségekről. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

András Hodász (@andrashodasz) által megosztott bejegyzés

Hodász András az ATV-nek adott interjújában elmondta, szerinte az a fantasztikus dolog, hogy a jelenlegi pápa „jó értelembe vett progresszív üzenetekkel alakítja a jövő egyházának a képét”. Az egykori atya arról is mesélt, mivel foglalkozik mostanában, és mint kiderült, régi álma vált valóra azzal, hogy kitanulta a barista szakmát. 

„Több helyen is dolgozom, egyrészt a Szemlélek alkotóközösségéhez is tartozom, ott háttérmunkákat is csinálok és cikkeket is írok, de dolgozom egy kávézóban is. Régóta volt már álmom, hogy ott lehessek egy kávézóban a pult mögött, csinálhassak cappuccinókat, miegymást, most ez megvalósulni látszik. Még betanulásban vagyok, még azért a latte artban nem vagyok nagyon ott, még a szívecske az néha amőba, de tanulom és nagyon szeretem.”