2023.4.28 16:35
Olvasási idő 2:39
Kovács M. Dávid

Jennifer Lopez bérgyilkos anyukaként látja el a gazfickók baját – ezek lesznek a Netflix májusi újdonságai

Jennifer Lopez bérgyilkos anyukaként látja el a gazfickók baját – ezek lesznek a Netflix májusi újdonságai
Forrás Eric Milner / Netflix
FILMEK + SOROZATOK JENNIFER LOPEZ NETFLIX STREAMING

A Bridgerton előzménysorozatával, minden idők egyik legjobb horrorjával, a botrányt keltő Kleopátra-dokumentumfilmmel, valamint Arnold Schwarzenegger és Jennifer Lopez akciódús alkotásaival bővül májusban a Netflix kínálata.

Szokásunkhoz híven erre a hónapra is összeszedtük a Netflix legfontosabb premierjeit: májusban sem maradunk izgalmas vagy nagyon várt néznivalók nélkül, csak győzzük elég szabadidővel!

Ideglelés – The Blair Witch Project

Minden idők egyik legismertebb boszorkányos horrorfilmje, az 1999-ben bemutatott Ideglelés a mozgókép történetének egyik legjövedelmezőbb filmalkotása, amely filléres forgatási költségének (pár tízezer dollár) sokszorosát hozta vissza, a bemutatását követően csaknem 250 millió dollárt szedett össze a mozikban.

A sztori három főiskolásról szól, akik 1994 októberében elhatározzák, hogy filmet készítenek a hírhedt Blair-i boszorkányról, akinek a szelleme már közel kétszáz éve kísért a környéken. A fiatal nyom nélkül tűnnek el az erdőben, ám a kamera egy év múlva előkerül, benne a hátborzongató felvételekkel.

A Blair Witch nem csupán az egyik legtöbbet emlegetett horror, hanem igazi filmes mérföldkő is egyben, ami a műfaj számos későbbi klasszikusára is hatással volt. (Premier: május 1.)

Sarolta királyné - Egy Bridgerton-történet

A Bridgerton előzménysorozata Sarolta királyné és és III. György házasságának történetét mutatja be. A spin-off a korábban megismert szereplők mellett természetesen új karaktereket is tartogat, összesen hat részen keresztül követhetjük majd Sarolta sorsának alakulását, ami az anyasorozat cselekményeinek is megágyaz. A fiatal Saroltát a 21 éves India Amarteifio alakítja, de Golda Rosheuvel is szerepel az előzménysorozatban. (Premier: május 4.)

Kleopátra, Egyiptom királynője

Kleopátrával és heves indulatokkal folytatódik Jada Pinkett Smith dokumentumfilm-sorozata, amely ikonikus afrikai királynők életét mutatja be. Will Smith nejének produkcióját egész konkrétan történelemhamisítással vádolják: miután kiderült, hogy a címszerepet egy fekete színész, Adele James kapta, Egyiptomban többen is felzúdultak, a film betiltását kezdték el követelni. A tiltakozók Kleopátra görög-macedón gyökereit emelték ki, úgy vélik, a Netflix szándékos provokációt hajt végre. A streamingplatform nem hátrált meg, a felzúdulás ellenére is műsorára tűzi a dokut. (Premier: május 10.)

Anya

„Gyilkos vagyok, de ugyanakkor anya is“ – mondja Jennifer Lopez az Anya című kőkemény akciófilmben, amiben egy bérgyilkost játszik, aki évekig bujkált Alaszkában, de most visszatér, hogy megmentse évekkel ezelőtt elhagyott lányát. Az 53 éves, színésznőként is ismert énekesnő legújabb filmjét A bálnalovas, a Kőkemény Minnesota és a Mulan filmváltozatának rendezője, Niki Caro jegyzi. (Premier: május 12.)

A kézbesítő

Squid Game elképesztő sikerei után egy újabb dél-koreai sorozat durranhat nagyot: A kézbesítő (angol címén: Black Knight) ötven évet ugrik előre, egy légszennyezettség által tönkretett, disztópikus világban játszódik, amelyben az emberiség jövője a Fekete Lovagoktól függ. A sztori alapja egyébként egy Delivery Knight nevű webtoon, az adaptációt nem csak a koreai közönség várja nagyon. (Premier: május 12.)

Puszi: Kitty

És ha már Dél-Korea: itt játszódik A fiúknak, akiket valaha szerettem-filmek spinoffja, amely – ahogy a címe is egyértelművé teszi – Kitty (Lara Jean kishúga) szerelmi botladozásait követi majd nyomon az első évad tíz epizódján keresztül. Az alkotók között ráadásul ott van a filmek alapjául szolgáló könyvek írója, Jenny Han is. (Premier: május 18.)

FUBAR

A FUBAR az angol Fucked Up Beyond All Repair rövidítése, ami nagyjából annyit tesz, hogy valami jóvátehetetlenül el van kúródva. A kifejezés a második világháborús katonai szlengből került át a köznyelvbe, és ez lett Arnold Schwarzenegger új akciósorozatának címe is. A FUBAR című sorozat nyolc darab egyórás epizódból áll majd.

A 75 éves színész legújabb munkáját James Cameron 1994-es klasszikusa, a True Lies – Két tűz között ihlette: Schwarzenegger egy visszavonult CIA-ügynököt alakít, aki egy rendkívüli küldetés miatt újra bevetésre kész, a munka során azonban kiderül, hogy nemcsak ő, hanem a lánya (Monica Barbaro) is a hírszerzésnek dolgozik, így a meló egy diszfunkcionális család perpatvarává változik. (Premier: május 25.)

A katonaszökevény

A Vérvörös égbolt rendezőjeként és A hullám egyik írójaként ismert Peter Thorwarth új filmje a vészkorszak idejére repíti vissza a nézőket: Heinrich, a katonaszökevény a lányához akar eljutni, amikor SS-katonák keresztezik az útját, és felkötik egy fára, ám egy Elsa nevű nő az utolsó pillanatban menti meg őt. Ami összeköti kettejüket, az a közös ellenségük, valamint az igazságért és a családjukért folytatott harc. Közben izgalmas és véres küzdelem indul a zsidó aranyért. (Premier: május 26.)

Ez a cikk csupán egy válogatás a Netflix kapuban álló premierjei közül, az említettek mellett további filmek és sorozatévadok is érkeznek a streamingplatformra, további részletek a szolgáltatás felületén.