2023.4.24 16:31
Olvasási idő 0:36
Szécsi Krisztián

Budapest Pride 2023: megszületett az idei felvonulás útvonala

TÁRSADALOM BUDAPEST BUDAPEST PRIDE HOMOSZEXUALITÁS LMBTQ

Bár a felvonulás a szivárvány minden árnyalatában játszik, idén mégis egy szín hangsúlyosabb lesz a többinél: a zöld.

Az előző évek tapasztalatai alapján, no s a visszajelzések figyelembe vételével, a 2023-as Budapest Pride zöldebb lesz mint valaha – legalábbis ezt sejteti a felvonulás útvonala.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Budapest Pride (@budapestpride) által megosztott bejegyzés

 A július 15-i menet egy teljes körutazással ár fel: a városligeti gyülekező után a tömeg az Andrássy úton halad tovább az Oktogonig, majd az Erzsébet körútra kanyarodva a Király utcán, a Városligeti fasoron s a Hősök terén keresztül éri el újra a Ligetet. 

„Tudjuk, hogy szeretitek a zöldben elengedni magatokat az indulás előtti várakozáskor és a beérkezést követően is, ráadásul a lombos fák árnyai még a szikrázó napsütésben is védelmet nyújtanak, és kiválóan lehet alattuk, netán a törzsükhöz dőlve pihenni“ – árulták el a szervezők, miért is döntöttek úgy, hogy az idei Pride főszerepében a Városliget tündököl.

A felvonulást követően ebben az évben is az estét a Rainbow Party-val zárjuk, ami az előző években mindig a Budapest Parkban kapott helyet. A elvonulással kapcsolatos további részleteket megtaláljátok a Pride Facebook-eseményénél