2023.5.29., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech-Tudomány
Szöllősi Anna
2023.4.21 15:56
Olvasási idő  0:24

Ez nem fake news: Mark Zuckerberg megválik az álhírek ellen küzdő csapattól

Az orosz-ukrán háború kitörése és a Covid óta jóval több fake newsba lehet botlani a közösségi oldalakon, ezért is meglepő a Meta legújabb döntése.

Szöllősi Anna
2023.4.21 15:56 Olvasási idő  0:24
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A Meta februárban lengette be először, hogy a tavaly év végi 11 ezer alkalmazott után (akkor a létszám 13 százaléka) újabb elbocsátási hullámra készülnek. Mark Zuckerberg cége várhatóan újabb négyezer embertől válik meg, köztük az álhírek ellen küzdő csapattól is. 

 

A dezinformációt monitorozó team eddig kábé 50 fős volt, aminek nagyobb részét most kirúgták a vállalattól. Dave Arnold szóvivő elmondta, hogy aki marad, azt a hasonló munkát végző, más biztonsági csapatokba integrálják. Hozzátette: az elbocsátások ellenére továbbra is nagy összegeket fordítanak majd a felhasználók védelmét szolgáló erőforrásokra.

 

A tömeges leépítés főleg a felhasználói élménnyel, a szoftverfejlesztéssel és a grafikai programozással foglalkozó csapatokat érinti még. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: 24.hu Thumbnail:  Getty Images / Drew Angerer
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech-tudomány
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra