2023.4.19 17:49
Olvasási idő 0:38
Masszi-Rigó Csilla

Macskakilövő versenyt akartak tartani gyerekeknek – A betiltás miatt a szervezők akadtak ki

ÉLETMÓD TEST TÉMA

Valaki azt gondolta, jó ötlet fegyvert adni a gyereknek...

Minden országnak vannak furcsa szokásai. A távoli Új-Zélandon például minden évben megrendezik azt a versenyt, amelynek célja kilőni az erdős területekről az elvadult és túlszaporodott állatokat, nevezetesen például nyulakat, őzeket, vaddisznókat vagy éppen macskákat. 

Elmarad a gyerekeknek szánt macskakilövő verseny. Forrás GETTY IMAGES

A verseny szervezői idén első alkalommal egy gyerekkategóriát is létrehoztak, melynek keretein belül a kiskorúak is fegyvert foghattak volna az elszaporodott macskák lelövésére. A felhívásban arra bíztatták a lehetséges versenyzőket, hogy ha háziállatot nem is, de elvadult macskát nyugodtan lőjenek le akár 155 dolláros díj ellenében is. Mindenféle elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy szerencsére kudarcba fulladt a szervezők elképzelése, a hír hallatán ugyanis annyira felháborodott a felnőtt lakosság, hogy azonnali hatállyal követelték a kategória visszavonását. 

Kiemelt tartalom
Így legyél magabiztos fürdőruhában  – Mert tényleg minden test bikinitest Így legyél magabiztos fürdőruhában – Mert tényleg minden test bikinitest 2023.7.8 9:15

Az állatvédő szervezetek indoklása szerint egy gyerek nem biztos, hogy különbséget tudna tenni elvadult macska, kóbor cica illetve ijedt házimacska között. A kilövőverseny csapata végül eleget tett a követelésnek: 

„Csalódtunk, egyben elnézést kérünk azoktól, akik izgatottan várták, hogy részt vehessenek egy olyan versenyen, amely őshonos madaraink és más veszélyeztetett fajaink védelméről szól.”