2023.4.19 13:52
Olvasási idő 0:45
Masszi-Rigó Csilla

Terrorizmusra utaló keresztneve miatt tiltotta le Ice Spice posztját az Instagram

ZENE ICE SPICE INSTAGRAM ZENE

Nehéz a mai világban ilyen névvel érvényesülni...

Saját keresztneve miatt tiltotta le az Instagram Ice Spice posztját, a 23 éves rapper ugyanis saját keresztnevét, vagyis az Isis-t használta egyik szövegében. Amint az a Princess Diana előadójának sztorijából kiderül, az Instagram valószínűleg azt hitte, a felhasználó megsértette a platform közösségi irányelveit azzal, hogy neve összekeverhető az ISIS nevű terroristaszervezettel. 

Ice Spice csupán egy selfie-t szeretett volna megosztani magáról "Ayo, Isis" - szöveggel, a poszt azonban szinte azonnal tiltásra került és a szerző is csak annyit tudott hozzáfűzni az ügyhöz, hogy elég fura helyzet, hogy nem írhatja le a nevét (ami teljes egészében Isis Naija Gaston volna).

A Papermag beszámolója szerint az egyelőre nem világos, trollok jelentették-e a posztot, vagy maga az Instagram automatikus rendszere tévedett és keverte össze az amúgy világszerte igen népszerű keresztnevet a Iszlám Állam nevével. Mindenesetre ha egy csaknem 7 milliós követőtáborral rendelkező zenész ad hangot a kellemetlenségnek, szinte biztos, hogy a Meta is felfigyel majd a tévedésre, és igyekszik korrigálni az automatikusan (vagy éppen MI segítségével) letiltott, ember által nem felülbírált posztok engedélyezését.