2023.4.19 10:59
Olvasási idő 0:37
Masszi-Rigó Csilla

Izmos kockahasat villant Hunyadi János – Megérkezett a magyar filmtörténelem legdrágább sorozatának előzetese

FILMEK ÉS SOROZATOK MAGYAR FILM SOROZATOK

A rekordösszegből készült magyar sorozatot 2024 novemberében láthatjuk majd.

Látványos előzetes és werk érkezett a Hunyadi című sorozathoz, mely már most a magyar filmtörténet legdrágább sorozatának számít a maga 10,5 milliárd forintos költségvetésével.

A minisorozatot jövő novemberben tervezik bemutatni, az angolul Rise of the Raven (A holló felemelkedése) címen futó produkció rendezője az Emmy-díjas és Oscarra jelölt Robert Dornhelm, Szász Attila és Nagypál Orsi, executive producere pedig a szintén Oscarra és Emmy-díjra is jelölt magyar származású Robert Lantos. 

A producer szerint a sorozatban megvan az intrika, a szenvedély, az árulás, a csábítás, a bátorság, pont úgy, mint a Trónok harcában, csak sárkányok nélkül. 

Az osztrák ORF-fel közös produkcióban készülő sorozatban magyar, cseh, osztrák, szerb és olasz művészek is megjelennek majd, az előzetesben a címszereplőt játszó Kádár L. Gellértet, feleségét, a Szilágyi Erzsébetet játszó Rujder Vivient, Hermányi Mariannt, Törőcsik Franciskát és Jordán Adélt, valamint két rendezőt, Szászt és Nagypált is láthatjuk. A történetet nem más, mint a Bán Mór álnéven író Bán János jegyzi, aki jelenleg az M5 csatornaigazgatója.