2023.4.18 12:56
Olvasási idő 1:04
Szécsi Krisztián

Rapkarrierbe kezdett a híres angol focista – Te kitalálod, kit rejt a maszk?

ZENE FOCI SPORT ZENE

A Dide fedőnevű művész Thrill című száma egy látványos klippel érkezett, mely garantáltan nem csupán a futballrajongók kedvence lesz.

Úgy néz ki, most az a módi, hogy álruhában zenélgetünk. Sia, Melanie Martinez vagy Daft Punk – fizikai vonásaink, vagy személyazonosságunk elfedése egészen Freud, meg Jung kérdéseihez, az emberi lét gyökeréig vezethente minket, bár napjainkban leginkább csak művészi metamorfózisról beszélhetünk. Na meg kampányfogásról. Ismerjétek meg, Dide-ot!

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

DIDE (@dideworld) által megosztott bejegyzés

Az engimatikus művész sokszínűségéről már sokat elárul Instagram-profiljának biója is: rapper otthon, focista a pályán. A Premier League (az angol futball első osztálya) rejtélyes sztárjának, olybá tűnik, már nem elég, hogy művészetét kizárólag a műfüvön tartsa, kipróbálná magát a zenében is. Thrill című debütáló száma, mely pár nap alatt közel 300 ezres nézettségnek örvendhet, egy vallomásos dal sikerről, karrierről, létkérdésekről. Na meg többek között arról is, hogy eddig miért nem állt mikrofon mögé a művész. A válasz egyszerű: a pénz. Művészetből mindig is elég bajos volt megélni, ám egy stabil egzisztenciális háttérrel rappelgetni nyilván könnyebb.

Igen, elég király a beat, a szöveg pedig meglepően lírai. Ám felmerül a kérdés: ki is rejtőzik a furcsa maszk mögött?

A rajongók nem voltak restek, azonnal hatalmas találgatásokba kezdtek Dide kiléte felől, s mivel a videóklip Londonban játszódik, és több győztes mérkőzésre való utalással is találkozunk a sorok között, rögtön az Arsenal FC két játékosára, Eddie Nketiah és Reiss Nelsonra szűkült a „gyanúsítottak“ listája. Bár egy másik elmélet szerint a maszkos férfi a Crystal Palace csatára, Wilfried Zaha vagy a Chelsea FC szélsője, Noni Madueke lehet.

Kiemelt tartalom
Record Store Day: exkluzív magyar kiadványokkal, akciókkal és DJ-kkel jön szombaton a lemezgyűjtők és a zeneőrültek ünnepe Record Store Day: exkluzív magyar kiadványokkal, akciókkal és DJ-kkel jön szombaton a lemezgyűjtők és a zeneőrültek ünnepe tegnap 10:37 -kor

Dide nem reagált ezekre a hipotézisekre, s ha már álruhában kezdte meg zenei karrierjét, nem valószínű, hogy a közel jövőben felfedi személyazonosságát. Marad a találgatás. Mindenesetre kíváncsiak vagyunk, merre is fut ki ez a zenei vonal. Felemelkedőben van a következő raptehetség?