2023.4.17 16:59
Olvasási idő 1:43

Cannes-ban mutatják be először az Idolt – Szektavezérként debütál The Weeknd, a sorozat pedig már most botrányos

FILMEK + SOROZATOK CANNES-I FILMFESZTIVÁL HBO THE WEEKND

Az IndieWire forrásai megerősítették, hogy a The Idol sorozat első két része rendhagyó módon a 76. Cannes-i filmfesztiválon kerül majd bemutatásra. Az HBO Max új drámáját Abel Tesfaye (The Weeknd) és az Eufória készítője, Sam Levinson készítették.

„A The Idol című sorozat a legendás Cannes-i filmfesztiválon kerül majd bemutatásra” – erősítették meg a hírt nemrég az IndieWire laphoz közel álló források. A sorozat, melynek főszereplője Abel Tesfaye (The Weeknd) és Lily-Rose Depp, a rangos fesztivál 76. kiadásának programjában szerepel, amely május 16-tól május 27-ig tart.

Az értesülések szerint a hatrészes sorozat első két epizódját egy versenyen kívüli vetítésen láthatja majd a nagyérdemű, az HBO képviselői azonban egyelőre még nem erősítették meg a hírt. A Variety oldala viszont már korábban beszámolt arról, hogy The Weeknd nagyon szeretné, ha a sorozat a nívós fesztiválon kerülne bemutatásra.

Időközben a HBO is lépett: hivatalosan is megerősítették, hogy a The Idol 6 részes 1. évada június 5-én debütál a hazai HBO-n és HBO Maxon.

Az Eufória alkotójának új drámája egy ambiciózus popénekesnőről (Depp) szól, aki beleszeret egy karizmatikus szektavezetőbe (Tesfaye). A sorozat szereplői között van: Suzanna Son, Troye Sivan, Moses Sumney, Jane Adams, Dan Levy, Jennie Ruby Jane, Eli Roth, Rachel Sennott, Hari Nef, Da'Vine Joy Randolph, Mike Dean és Hank Azaria. Tesfaye és Levinson az A24 produkciós irodával és Reza Fahim forgatókönyvíróval közösen alkották meg a sorozatot, operatőrként pedig az Eufória című sorozat képalkotóját, Rév Marcellt jegyzi a sorozat. 

Forrás The Idol/ HBO Max

Az IndieWire szerint elég szokatlan, hogy a fesztivál képviselői hajlandóak bemutatni az HBO Max új sorozatát, hiszen szinte csak filmek szoktak részt venni az eseményen. Bár nem The Weekend sorozata lenne az első, amelyet versenyen kívül mutatnak be Cannes-ban. Korábban ugyanis Jane Campion Top of the Lake című sorozata és David Lynch Twin Peaks: The Return című klasszikusa is itt debütált. Ám, mindkét sorozat elismert alkotóktól és Cannes-i „nagyágyúktól” származtak: Campion 1993-ban nyerte el az Arany Pálma-díjat a Zongoralecke című filmjével, Lynch pedig 1990-ben a Veszett a világgal zsebelte be a díjat. Ezzel szemben sem Tesfaye, sem Levinson nem rendelkezik sok tapasztalattal Cannes-ban.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

The Weeknd (@theweeknd) által megosztott bejegyzés

Az is tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az utóbbi hónapokban a kritikák kereszttüzében állt a sorozat, miután a Rolling Stone magazin arról számolt be, hogy a forgatáson komoly konfliktusok alakultak ki. A nézeteltérések oka valószínűleg az lehetett, hogy Levinson 2022 áprilisában átvette a rendezői feladatokat Amy Seimetztől. A korábbi rendező állítólag Tesfaye panaszai miatt távozott, ugyanis az énekes azt állította, hogy Seimetz túlságosan „nőközpontú” látásmódot képvisel.

Kiemelt tartalom
11 film és sorozat a Netflix, a Max, a SkyShowtime és a Disney+ kínálatából, amit érdemes megnézned májusban 11 film és sorozat a Netflix, a Max, a SkyShowtime és a Disney+ kínálatából, amit érdemes megnézned májusban 2 nappal ezelőtt

Az HBO ugyan cáfolta a Rolling Stone kijelentéseit, mondván: „Az alkotói csapat az egész folyamat során elkötelezett volt a biztonságos, együttműködő és kölcsönösen tiszteletteljes munkakörnyezet megteremtése mellett. A tavalyi kreatív változtatások pedig csupán a produkció sikerességének érdekében történtek”.

Az Idol 6 részes 1. évada június 5-én debütál a hazai HBO-n és HBO Maxon.

Szerző: Dimashky-Korompai Tímea