2023.4.14 12:28
Olvasási idő 0:33
Kovács M. Dávid

Nyugi, ha egy kötélen egyensúlyozó embert látsz a Duna fölött, az csak a cirkusz világnapja miatt lesz

KULTÚRA BUDAPEST CIRKUSZ

Magyarországon először történik meg, hogy egy artista a Duna felett kifeszített drótkötélen egyensúlyozva sétál át a folyó egyik partjáról a másikra.

Emberfeletti művészeti teljesítménnyel üzen Budapest újraegyesítésének 150 évfordulóján a Fővárosi Nagycirkusz: egy magyar artistaművész április 15-én, szombaton, 15:30-tól a Duna felett kifeszített drótkötélen egyensúlyozva sétál át a folyó egyik partjáról a másikra.

A cirkusztörténelmi produkciót ifj. Simet László többszörösen díjazott, 64 éves artistaművész hajtja végre, aki 300 métert tesz majd meg 30 méter méteres magasságban, a Duna fölött kifeszített 22 milliméter vastagságú drótkötélen – írja a főváros bejelentése nyomán az Énbudapestem.hu.

A városok régen fallal vették körül magukat, hogy megvédjék értékeiket, ma éppen ellenkezőleg: a hidakat kell építeni, hogy minél több kapcsolat jöhessen létre

– részletezi a performansz gondolatiságát a közlemény.

 A cirkusz világnapjára (azaz minden év április harmadik szombatjára) időzített, Átmentem című produkciót a Belgrád rakpart 18. és a vele ellentétes budai alsó rakpart közötti dunai szakaszon, az Erzsébet- és a Szabadság híd között a rakpartról, valamint e két hídról lehet majd megnézni.