2023.4.11 16:36
Olvasási idő 1:30
Masszi-Rigó Csilla

Sötétben táncoló néni tartja rettegésben a TikTokot – Mit lehet tudni az éjszaka bóklászó szerb hölgyről?

TÖRTÉNETEK TIKTOK

Rejtélyes videótól hangos a TikTok, a videós közösségi oldalt egy szerb néni éjszakai tánca tartja lázban...

Régen a nyáritáborok sötét emeleteságyain meséltünk egymásnak rémtörténeteket, ma viszont az internetnek hála valódi (vagy annak tűnő) videófelvételektől kapunk frászt. Hiába tudjuk egy felvételről, hogy többszáz kilométerre tőlünk készült, mégis képesek vagyunk bebeszélni magunknak, hogy az az ijesztő alak, akit a videóban láttunk, éjjel ott figyel minket az ablak sarkából vagy a szekrényünk nyitott réséből. Éppen ilyen sztorikkal hiteget minket most egy virálissá vált TikTok-videó is, melynek főszereplője egy sötétben táncoló idős hölgy. 

Forrás TikTok

Belgrád utcáit körbetáncolva ijeszt halálra a néni

Március végén kapott szárnyra, azóta pedig már több mint 97 millió megtekintésnél tart az a videó, amiben egy idősnek tűnő szerb hölgy népviseletben táncol egy csendes utca kellős közepén. Bár a jelenet itt még maximum furcsa lenne, amint valaki elsétál az utcán, vagy a videó készítője kisebb zajt csap, a hölgy azonnal támadásba lendül és a zajkeltő nyomába ered. 

@aatec13 be careful guys #serbia#dancingladyserbia#horror#zvezdara♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator

Az első felvételt a források alapján még 2019-ben vették videóra a belgrádi Zvezdara városrészben egy kórház közelében. A képsor csak még ijesztőbb annak tükrében, hogy egy nagyon sejtelmes aláfestőzenét kapott, ráadásul még oda is írják a videóhoz, hogy „ezt nézzétek srácok, nagyon vigyázzatok!”

@scarescape Serbian dancing lady on footage #serbia#dancingladyserbia#horror#zvezdara#serbiandancinglady♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator

A hatalmas érdeklődés miatt több helyi televízió is megpróbált utánajárni annak, ki lehet a titokzatos nő. A helyiek többször is belefutottak már a videón látható jelenetbe, többek pedig alátámasztották azt az állítást, miszerint az idősödő nő valamilyen mentális betegséggel küzdhet és valóban hajlamos rátámadni arra, aki megzavarja őt. Noha ez már önmagában is igen ijesztő, és a helyi lakosok tartottak attól, hogy a beszámíthatatlanul viselkedő hölgy egyszer egy terhes nőt vagy egy gyereket talál meg, az elmúlt időkben nem történt semmilyen komoly, esetleg halálos végkimenetelű támadás. 

@soymiulerxelninja#fyp#foryou#fyppppppppppppppppppppppp#parati#dancingladyserbia#wakawaka#shakira#meme#humor#serbia♬ Waka Waka (This Time for Africa) [The Official 2010 FIFA World Cup (TM) Song] (Single) - Shakira

Az eredeti videó megjelenése óta több olyan felvétel is felkerült a TikTok-ra, amelyen a táncoló nőt látjuk elindulni a járókelők vagy videókészítő irányába. Sokak szerint ezek a videók azonban nem eredetiek, sőt, azóta már a zenét is több helyen lecserélték Shakira Waka Waka-jára, így pedig az ijesztő éjszakai is elveszítette hátborzongató mivoltát.