2023.4.5 16:20
Olvasási idő 0:47
Szécsi Krisztián

Valaki visszatérhet a vásznakra: zöld, zsíros a füle és szereti a hagymát

FILMEK + SOROZATOK ANIMÁCIÓS FILM DREAMWORKS FILMEK SHREK

13 évnyi hosszú orgétlan várakozás látszik véget érni.

Ami eddig csak sejtelmes sustorgás volt, most úgy tűnik, hogy valósággá válik, hiszen visszatérhet ötödszörre is a vásznakra a DreamWorks ikonikus ogréja, Shrek. 

A rajongók s velük együtt a produkcióban résztvevő színészek is közel 13 éve türelmetlenül várják a popkultikus franchise folytatását. Az ogre eredeti szinkronhangjáért felelős Mike Myers mellett a Fionát játszó Cameron Diaz és a rohadt idegesítő Szamárt megtestesítő Eddie Murphy is tűkön ülve várják a stúdió részéről a felkérést, sőt, Murphy maga már azt is nyilatkozta, hogy véleménye szerint Csizmás kandúr után Szamár is megérdemelne egy önálló spinoffot.

Bár még a projekt nem kapott zöld lámpát, Chris Meledandri, az Illumination stúdió alapítója a Varietymagazinnak mégis azt pedzegette, hogy a várakozás a vége felé közeledik. A Shrek mindenidők egyik legsikeresebb animációs filmje lett, s az első részen túl a sorozat maradék három része, plusz a spinoffok is remek kritikákat kaptak, így minden indokolttá teszi a folytatást. A hivatalos bejelentésig azonban be kell érnünk a közel jövőben érkező filmekkel. Jön az A kis kedvencek titkos élete legújabb része és az Énekelj! is kap egy harmadik részt. Mellettük pedig jön egy kacsacsaládról szóló alkotás, melynek címe Migration, plusz a Gruból ismerős minyonok kapnak egy TikTok-sorozatot... jelentsen ez akármit is.