2023.3.31 13:08
Olvasási idő 0:28
Szöllősi Anna

Nem csak a húszéveseké a világ: 106 éves tetoválóművész a Vogue legmenőbb címlaplánya

DIVAT TETOVÁLÁS VOGUE

Általában férfiakra használják a klisét, hogy úgy öregszik, mint a jó bor, de a 106 éves, nagyon bájos Apo Whang-Od tetoválóművészre ez egészen biztosan igaz.

A híres kalingai tetoválóművész, Apo Whang-Od a világ egyik legnagyobb divatmagazinjának, a Fülöp-szigeteki Vogue áprilisi számának címlapján kapott helyet.

Whang-Od a generációjának utolsó mambabatokja, azaz hagyományos filippínó tetoválóművésze, aki a kalinga törzs szimbólumaival dolgozik, amik az erőt, bátorságot és szépséget szimbolizálják, és amiket több ezer, Buscalanba elzarándokolt ember bőrére varrt már rá.

Apo Whang Od a Vogue címlapján Forrás Vogue

A 106 éves asszonyból sugárzik a letisztultság: vörös rúzzsal, fekete topban és néhány színes fagyöngyös kiegészítővel látható a címlapon, ahol számos tetoválását is megcsodálhatjuk. 


Whang-Od 15 éves korában kezdett el tetoválni, az ihletet pedig a természetből és geometriai alakzatokból merítette. Tradicionális, természetes módszerekkel dolgozik: a tintához faszén és víz keverékét használja, és egy helyi citrusféle, a calamansi vagy pomelo fa tüskés végével juttatja el azt az emberi bőrbe. 

Apo Whang Od - Vogue Philippines Forrás Vogue