2023.3.28 17:16
Olvasási idő 1:15
Masszi-Rigó Csilla

Ragadj papírt és tollat, és irány Amszterdam! – Még lehet jelentkezni a Red Bull legjobb művészeti pályázatára

KULTÚRA KÉPZŐMŰVÉSZET

Szuper lehetőség, hogy kipróbáld magad és a művészeted! Red Bull Doodle Art pályázatával most amszterdami utat nyerhetsz!

Látványos alkotások és meglepően szűk eszköztár: ez jellemzi a Red Bull Doodle Art nemzetközi pályázatát, amelynél papír, toll és a művész találkozásából születnek emlékezetes pályamunkák. A több, mint tíz éve életre hívott verseny már online formában is várja a lelkes művészek munkáit, sőt, az idei megmérettetésen a digitális lenyomatok, az NFT-k is nagy szerepet játszanak.

Irány a Red Bull Doodle Art, irány Amszterdam! Forrás Red Bull/ Somay Márk

A legjobb magyarországi pályamunkákból kiállítást rendeznek, a régió kiválósága pedig Amszterdamban méretheti meg magát a világdöntőn.

Magyarországon idén debütál a Red Bull Doodle Art innovatív rajzpályázata, amely lehetőséget biztosít az indulóknak, hogy egyszerű eszközök segítségével bontakoztassák ki a fantáziájukat. A cél, hogy az iskolai füzetrajzok stílusát idéző művészeti alkotások szülessenek, amelyek túllépnek a puritán formátum határain és valóban szemet gyönyörködtető élményt nyújtanak.

A kreatív diákok és művészek papír- és digitális formában egyaránt megmutathatják, miért érdemesek arra, hogy a verseny nyertesévé váljanak.

A legjobb munkákból kiállítás nyílik az Akvárium klubban. Forrás Red Bull/ Somay Márk

A Red Bull Doodle Art egy globális egyetemi projekt és egyben verseny, amely a művészek új generációját hívja életre. A nemzetközi pályázat négy szakaszból áll. A résztvevők a Doodle Art nyilvános eseményein vagy online nyújthatják be rajzaikat; ezt követi egy kiállítás és egyben a hazai döntő, ahol szakértőkből álló zsűri értékelése alapján kerül ki az országos győztes.

Kiemelt tartalom
Képben vagy? – Idén nyáron kedvezményes jeggyel barangolhatsz a Magyar Nemzeti Galériában, és még koncertjegyet is nyerhetsz vele Képben vagy? – Idén nyáron kedvezményes jeggyel barangolhatsz a Magyar Nemzeti Galériában, és még koncertjegyet is nyerhetsz vele tegnap 17:48 -kor

Az egyes országok kiválóságait az art collab időszakban egy kanadai mentor, Scott Martin illusztrátor/designer készíti fel a nemzetközi döntőre. Végül egy háromnapos workshoppal egybekötött világdöntőn 61 ország NFT alkotása lesz megtekinthető a hollandiai Amszterdamban. A győzedelmeskedő művész nyereménye ezen felül, hogy egy kollaborációba kezdhet a már említett Scott Martin mentorral.

A zsűriben a Refresher Magyarország főszerkesztője is ott lesz, hogy kiválassza a legjobb munkákat. Forrás Red Bull/ Somay Márk

Az öt fős lokális zsűri válogatott kreatív szakemberekből áll össze. Lil Frakk előadőművész, Törőcsik Dani tetoválóművész, Brunszkó László illusztrátor, valamint Maróy Krisztina, a GLAMOUR és Hering András, a Refresher főszerkesztője biztosítják azt, hogy olyan pályamű kerüljön ki győztesen, amelynek a nemzetközi porondon is esélye lesz.

A magyarországi kiállításra április 13-án, a budapesti Akvárium Klubban kerül sor.

A Red Bull Doodle Art globális versenyére április 5-ig az alábbi linken lehet még jelentkezni.