2023.3.28 17:16
Olvasási idő 1:15
Masszi-Rigó Csilla

Ragadj papírt és tollat, és irány Amszterdam! – Még lehet jelentkezni a Red Bull legjobb művészeti pályázatára

KULTÚRA KÉPZŐMŰVÉSZET

Szuper lehetőség, hogy kipróbáld magad és a művészeted! Red Bull Doodle Art pályázatával most amszterdami utat nyerhetsz!

Látványos alkotások és meglepően szűk eszköztár: ez jellemzi a Red Bull Doodle Art nemzetközi pályázatát, amelynél papír, toll és a művész találkozásából születnek emlékezetes pályamunkák. A több, mint tíz éve életre hívott verseny már online formában is várja a lelkes művészek munkáit, sőt, az idei megmérettetésen a digitális lenyomatok, az NFT-k is nagy szerepet játszanak.

Irány a Red Bull Doodle Art, irány Amszterdam! Forrás Red Bull/ Somay Márk

A legjobb magyarországi pályamunkákból kiállítást rendeznek, a régió kiválósága pedig Amszterdamban méretheti meg magát a világdöntőn.

Magyarországon idén debütál a Red Bull Doodle Art innovatív rajzpályázata, amely lehetőséget biztosít az indulóknak, hogy egyszerű eszközök segítségével bontakoztassák ki a fantáziájukat. A cél, hogy az iskolai füzetrajzok stílusát idéző művészeti alkotások szülessenek, amelyek túllépnek a puritán formátum határain és valóban szemet gyönyörködtető élményt nyújtanak.

A kreatív diákok és művészek papír- és digitális formában egyaránt megmutathatják, miért érdemesek arra, hogy a verseny nyertesévé váljanak.

A legjobb munkákból kiállítás nyílik az Akvárium klubban. Forrás Red Bull/ Somay Márk

A Red Bull Doodle Art egy globális egyetemi projekt és egyben verseny, amely a művészek új generációját hívja életre. A nemzetközi pályázat négy szakaszból áll. A résztvevők a Doodle Art nyilvános eseményein vagy online nyújthatják be rajzaikat; ezt követi egy kiállítás és egyben a hazai döntő, ahol szakértőkből álló zsűri értékelése alapján kerül ki az országos győztes.

Kiemelt tartalom
Budapesti graffitisek vérét ontanák Lana Del Rey mindenre elszánt rajongói egy fal miatt Budapesti graffitisek vérét ontanák Lana Del Rey mindenre elszánt rajongói egy fal miatt 2023.5.17 9:43

Az egyes országok kiválóságait az art collab időszakban egy kanadai mentor, Scott Martin illusztrátor/designer készíti fel a nemzetközi döntőre. Végül egy háromnapos workshoppal egybekötött világdöntőn 61 ország NFT alkotása lesz megtekinthető a hollandiai Amszterdamban. A győzedelmeskedő művész nyereménye ezen felül, hogy egy kollaborációba kezdhet a már említett Scott Martin mentorral.

A zsűriben a Refresher Magyarország főszerkesztője is ott lesz, hogy kiválassza a legjobb munkákat. Forrás Red Bull/ Somay Márk

Az öt fős lokális zsűri válogatott kreatív szakemberekből áll össze. Lil Frakk előadőművész, Törőcsik Dani tetoválóművész, Brunszkó László illusztrátor, valamint Maróy Krisztina, a GLAMOUR és Hering András, a Refresher főszerkesztője biztosítják azt, hogy olyan pályamű kerüljön ki győztesen, amelynek a nemzetközi porondon is esélye lesz.

A magyarországi kiállításra április 13-án, a budapesti Akvárium Klubban kerül sor.

A Red Bull Doodle Art globális versenyére április 5-ig az alábbi linken lehet még jelentkezni.