2023.3.27 17:18
Olvasási idő 3:07
Maier Péter

Rágófal, kövér macska és a jó öreg péniszmúzeum – Ezek a világ legbizarrabb turisztikai látványosságai

Rágófal, kövér macska és a jó öreg péniszmúzeum – Ezek a világ legbizarrabb turisztikai látványosságai
Forrás @kotgacekeveryday
UTAZÁS UTAZÁS

Jó helyen jársz, ha valami szokatlanra vágynál.

Mindenki mást keres, másra vágyik, mikor utazni indul. Ha terveznél egy kiruccanást, és a világ legfurcsább jelenségeire vagy kíváncsi, jó helyen jársz. A szlovák REFRESHER válogatásából szemezgetve összeállítottunk egy listát, amiben a Föld legbizarrabb turisztikai látványosságait gyűjtöttük össze. Induljon az utazás, úticél a felhúzott szemöldökök rengetege. 

Izlandi péniszmúzeum

Hogy honnan jön egy ilyen ötlet? Egy tanár, Sigurður Hjartarson egyszer munka után leült iszogatni a kollégáival. Beszélgettek az izlandi gazdálkodásról, és egy ponton megvitatták, hogy az állatok egyes testrészeit mire lehet felhasználni. Van, amelyiket a húsáért tartjuk, másokat a bundájukért vagy csontjaikért, viszont a társaság egyik tagja megkérdezte: mire lehet felhasználni az állatok péniszét? Hijtarsonnak ez a felvetés tetszett meg, amikor úgy döntött, gyűjteni kezdi különböző állatok (és emberek) péniszmaradványait, majd egy múzeumot nyit belőlük.

Az izlandi péniszmúzeumAz izlandi péniszmúzeumAz izlandi péniszmúzeum alapítója, Sigurður Hjartarson
1 / 3
Az izlandi péniszmúzeum Forrás: Wikipedia

A múzeum gyűjteményében találunk szárított, kitömött, alkoholban vagy formaldehidben úszó végtagokat, illetve a fallosz történetéről is olvashatunk információkat, emléktárgyakat nézegethetünk, köztük faragványokat és rajzokat, amelyek különböző helyekről és korszakokból származnak.

Kiemelt tartalom
Így utazz olcsón – Tippek és trükkök, ha diákként nyaralni indulnál Így utazz olcsón – Tippek és trükkök, ha diákként nyaralni indulnál 2 nappal ezelőtt

A legnagyobb pénisz egy ámbráscethez tartozik, és több mint 180 centiméter hosszú. A legkisebb egy európai egéré, amely kevesebb mint egy milliméter, és mikroszkóp van hozzá, hogy jól megnézhesd. A kiállításon látható még egy 95 éves úriember hímvesszője, aki végrendeletében adományozta a múzeumnak saját féltett testrészét.

Szczecin kövér macskája

A világ minden tájáról jönnek az emberek Lengyelország egyik legnagyobb városába, hogy megnézzék Gaceket, a fekete macskát fehér folttal a fején, aki lényegében azért vált a globális turizmus egyik legnagyobb karakterévé, mert rendkívül kövér. „Saját“ Instagram-oldalán egyébként folyamatosan követhetjük, mit csinál:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Krzysztof (@lordcactus1) által megosztott bejegyzés

Mielőtt leszedték a Google Maps látnivalók listájáról, Gacek több mint 2500 ötcsillagos értékelést kapott, ezzel felülmúlva több nagy nevezetességet is. Akkor kapták fel a macskát, mikor a helyi hírportál megosztott róla egy videót, amiből aztán viral lett.


Néhány turista kifejezetten a macska miatt dönt úgy, hogy elmegy a lengyel városba: „Csak azért repültem ide Oslóból, hogy lássam Gaceket“ – olvasható egy 2021-es értékelésben. „Ha azt mondod, bárkivel vacsorázhatok a világon, őt választanám, elrepülnék hozzá újra, és megetetném“ – tette hozzá a névtelen szerző. A kövér macska egyébként 26 ezer követőnél jár az Instagramon.

Rágógumifal Kaliforniában

Mind voltunk diákok, így pontosan tudjuk, hogy mekkora késztetés van az ember fiában, hogy az iskolapadba nyomja a rágóját olykor-olykor. A kaliforniai San Luis Obispo egyik utcájában van egy fal, amely ezt az általános emberi szokást oltotta művészetbe.

Rágógumifal Kaliforniában A San Luis Obispói rágófal 2000-ben A San Luis Obispói rágófal 2000-ben
1 / 3
Rágógumifal Kaliforniában Forrás: TRIPADVISOR/DON'TWAITFORRETIREMENT

Különböző elméletek vannak arról, hogyan terjedt el a koncepció: egyesek szerint egy érettségiző évfolyam diákjai kezdték el ide ragasztgatni az elhasznált rágókat, mások szerint két iskola tanulói közötti rivalizálás hívta életre a jelenséget. A 20 méter hosszú rágós falszakasz nem az egyetlen az Egyesült Államokban, ugyanis Seattle-ben és Ohióban is van egy hasonló, de ez, a kaliforniai volt az úttörője a koncepciónak, állítólag már az 1970-es években is látványosságnak számított.

Kiemelt tartalom
REFRESHER-TESZT: Szeretnéd megtudni, hova költözz el Magyarországról? REFRESHER-TESZT: Szeretnéd megtudni, hova költözz el Magyarországról? 2023.5.20 9:42

Egy biztos: hiába próbálták meg kétszer is teljesen letakarítani, a fal újra és újra megszedte magát elhasznált rágókkal és egyéb tárgyakkal, így a világ egyik legizgalmasabb és talán legundorítóbb látványossága vált belőle.

A 25 méter magas szekrény

„Ha a szíved a kezedre teszed, be kell vallanod, még ekkora szekrény se lenne elég, hogy a szobádban rend legyen“ – írják szlovák kollégáink utalva a világ legnagyobb szekrényére, amely Észak-Karolinában található, és Amerika egyik legnagyobb bútorboltjának bejárataként szolgál. Ráadásul meglehetősen oda volt figyelve a részletekre, így a 25 méteres alkotás nem csak messziről, de közelről is kidolgozott és esztétikus képet mutat.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Kelly Zellman (@popofpaintnc) által megosztott bejegyzés

A turistákat rendszerint lenyűgözik a szekrény lábain lévő díszek, illetve a hatalmas fogantyúk, amelyeket egyébként a bolt normál méretben is árul. És ha már biznisz, értelemszerűen az sem megy rosszul, hisz amellett, hogy sokakat érdekel mint turisztikai látványosság, temérdek bútorvásárlót is odavonz. 

A rámenmedence, ahol levesben fürödhetsz

A japán Hanokéban forró a hangulat. Alapvetően nem lenne furcsa, hogy a helyszínen egy tál tradicionális ráment találunk, azonban ebben a jó nagy adag levesben fürödnek is az emberek. A Hakone Kowakien Yunessun nevű SPÁ-ban ugyanis egy ilyen feledhetetlen közösségi élményben lehet részed.

Pihenni vágyók élvezik a tésztaéletet a Hakone Yunessun Spa rámenmedencéibenPihenni vágyók élvezik a tésztaéletet a Hakone Yunessun Spa rámenmedencéibenPihenni vágyók élvezik a tésztaéletet a Hakone Yunessun Spa rámenmedencéiben
1 / 3
Pihenni vágyók élvezik a tésztaéletet a Hakone Yunessun Spa rámenmedencéiben Forrás: Junko Kimura/Getty Images

Hozzátennénk, hogy beleenni vagy beleinni nem javasolt, pontosan tudod, hogy vannak olyan emberek (egy ismerősöd...), aki ilyen meg olyan dolgokat csinál a medencében, úgyhogy, ha véletlenül Japánba látogatsz, és elmész ebbe a fürdőbe, elégedj meg a megmártózással.

Kiemelt tartalom
Ezzel az olcsó kombinált jeggyel több ezer forintot spórolhatsz meg – Mutatjuk a részleteket! Ezzel az olcsó kombinált jeggyel több ezer forintot spórolhatsz meg – Mutatjuk a részleteket! 2023.4.5 15:05

Na de nem ám arról van csak szó, hogy a világ legszokatlanabb és legviccesebb kinézetű fürdőjében pancsolhatnak az odalátogatók. Egy tál rámenben fürödni ugyanis rendkívül egészséges is: a sertéshús rengeteg kollagént tartalmaz, amelyről köztudott, hogy szignifikánsan hozzá tud járulni ahhoz, hogy a bőrünk szebb és egészségesebb legyen. Erre Ichiro Furuya, a fürdő tulajdonosa hívta fel a figyelmet, aki szerint a nagy érdeklődés annak is köszönhető, hogy egyre több embert izgat, hogyan néz ki a bőre. A helyszínen egyébként nem csak rámen-, hanem egyedülálló bor-, kávé- és zöldtea-medencékben is megmártózhatnak a vendégek.