2023.3.27 17:18
Olvasási idő 3:07
Maier Péter

Rágófal, kövér macska és a jó öreg péniszmúzeum – Ezek a világ legbizarrabb turisztikai látványosságai

Rágófal, kövér macska és a jó öreg péniszmúzeum – Ezek a világ legbizarrabb turisztikai látványosságai
Forrás @kotgacekeveryday
UTAZÁS UTAZÁS

Jó helyen jársz, ha valami szokatlanra vágynál.

Mindenki mást keres, másra vágyik, mikor utazni indul. Ha terveznél egy kiruccanást, és a világ legfurcsább jelenségeire vagy kíváncsi, jó helyen jársz. A szlovák REFRESHER válogatásából szemezgetve összeállítottunk egy listát, amiben a Föld legbizarrabb turisztikai látványosságait gyűjtöttük össze. Induljon az utazás, úticél a felhúzott szemöldökök rengetege. 

Izlandi péniszmúzeum

Hogy honnan jön egy ilyen ötlet? Egy tanár, Sigurður Hjartarson egyszer munka után leült iszogatni a kollégáival. Beszélgettek az izlandi gazdálkodásról, és egy ponton megvitatták, hogy az állatok egyes testrészeit mire lehet felhasználni. Van, amelyiket a húsáért tartjuk, másokat a bundájukért vagy csontjaikért, viszont a társaság egyik tagja megkérdezte: mire lehet felhasználni az állatok péniszét? Hijtarsonnak ez a felvetés tetszett meg, amikor úgy döntött, gyűjteni kezdi különböző állatok (és emberek) péniszmaradványait, majd egy múzeumot nyit belőlük.

Az izlandi péniszmúzeumAz izlandi péniszmúzeumAz izlandi péniszmúzeum alapítója, Sigurður Hjartarson
Galéria megtekintése
(3)

A múzeum gyűjteményében találunk szárított, kitömött, alkoholban vagy formaldehidben úszó végtagokat, illetve a fallosz történetéről is olvashatunk információkat, emléktárgyakat nézegethetünk, köztük faragványokat és rajzokat, amelyek különböző helyekről és korszakokból származnak.

Kiemelt tartalom
Tíz éve nem sikerült megválaszolni a nyomasztó kérdést: mi történt a Malajziából Kínába tartó repülővel? Tíz éve nem sikerült megválaszolni a nyomasztó kérdést: mi történt a Malajziából Kínába tartó repülővel? 2024.3.30 11:07

A legnagyobb pénisz egy ámbráscethez tartozik, és több mint 180 centiméter hosszú. A legkisebb egy európai egéré, amely kevesebb mint egy milliméter, és mikroszkóp van hozzá, hogy jól megnézhesd. A kiállításon látható még egy 95 éves úriember hímvesszője, aki végrendeletében adományozta a múzeumnak saját féltett testrészét.

Szczecin kövér macskája

A világ minden tájáról jönnek az emberek Lengyelország egyik legnagyobb városába, hogy megnézzék Gaceket, a fekete macskát fehér folttal a fején, aki lényegében azért vált a globális turizmus egyik legnagyobb karakterévé, mert rendkívül kövér. „Saját“ Instagram-oldalán egyébként folyamatosan követhetjük, mit csinál:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Krzysztof (@lordcactus1) által megosztott bejegyzés

Mielőtt leszedték a Google Maps látnivalók listájáról, Gacek több mint 2500 ötcsillagos értékelést kapott, ezzel felülmúlva több nagy nevezetességet is. Akkor kapták fel a macskát, mikor a helyi hírportál megosztott róla egy videót, amiből aztán viral lett.


Néhány turista kifejezetten a macska miatt dönt úgy, hogy elmegy a lengyel városba: „Csak azért repültem ide Oslóból, hogy lássam Gaceket“ – olvasható egy 2021-es értékelésben. „Ha azt mondod, bárkivel vacsorázhatok a világon, őt választanám, elrepülnék hozzá újra, és megetetném“ – tette hozzá a névtelen szerző. A kövér macska egyébként 26 ezer követőnél jár az Instagramon.

Rágógumifal Kaliforniában

Mind voltunk diákok, így pontosan tudjuk, hogy mekkora késztetés van az ember fiában, hogy az iskolapadba nyomja a rágóját olykor-olykor. A kaliforniai San Luis Obispo egyik utcájában van egy fal, amely ezt az általános emberi szokást oltotta művészetbe.

Rágógumifal Kaliforniában A San Luis Obispói rágófal 2000-ben A San Luis Obispói rágófal 2000-ben
Galéria megtekintése
(3)

Különböző elméletek vannak arról, hogyan terjedt el a koncepció: egyesek szerint egy érettségiző évfolyam diákjai kezdték el ide ragasztgatni az elhasznált rágókat, mások szerint két iskola tanulói közötti rivalizálás hívta életre a jelenséget. A 20 méter hosszú rágós falszakasz nem az egyetlen az Egyesült Államokban, ugyanis Seattle-ben és Ohióban is van egy hasonló, de ez, a kaliforniai volt az úttörője a koncepciónak, állítólag már az 1970-es években is látványosságnak számított.

Kiemelt tartalom
5 filléres repjegy, ha megpattannál néhány napra a főszezon előtt 5 filléres repjegy, ha megpattannál néhány napra a főszezon előtt 2024.3.1 18:00

Egy biztos: hiába próbálták meg kétszer is teljesen letakarítani, a fal újra és újra megszedte magát elhasznált rágókkal és egyéb tárgyakkal, így a világ egyik legizgalmasabb és talán legundorítóbb látványossága vált belőle.

A 25 méter magas szekrény

„Ha a szíved a kezedre teszed, be kell vallanod, még ekkora szekrény se lenne elég, hogy a szobádban rend legyen“ – írják szlovák kollégáink utalva a világ legnagyobb szekrényére, amely Észak-Karolinában található, és Amerika egyik legnagyobb bútorboltjának bejárataként szolgál. Ráadásul meglehetősen oda volt figyelve a részletekre, így a 25 méteres alkotás nem csak messziről, de közelről is kidolgozott és esztétikus képet mutat.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Kelly Zellman (@popofpaintnc) által megosztott bejegyzés

A turistákat rendszerint lenyűgözik a szekrény lábain lévő díszek, illetve a hatalmas fogantyúk, amelyeket egyébként a bolt normál méretben is árul. És ha már biznisz, értelemszerűen az sem megy rosszul, hisz amellett, hogy sokakat érdekel mint turisztikai látványosság, temérdek bútorvásárlót is odavonz. 

A rámenmedence, ahol levesben fürödhetsz

A japán Hanokéban forró a hangulat. Alapvetően nem lenne furcsa, hogy a helyszínen egy tál tradicionális ráment találunk, azonban ebben a jó nagy adag levesben fürödnek is az emberek. A Hakone Kowakien Yunessun nevű SPÁ-ban ugyanis egy ilyen feledhetetlen közösségi élményben lehet részed.

Pihenni vágyók élvezik a tésztaéletet a Hakone Yunessun Spa rámenmedencéibenPihenni vágyók élvezik a tésztaéletet a Hakone Yunessun Spa rámenmedencéibenPihenni vágyók élvezik a tésztaéletet a Hakone Yunessun Spa rámenmedencéiben
Galéria megtekintése
(3)

Hozzátennénk, hogy beleenni vagy beleinni nem javasolt, pontosan tudod, hogy vannak olyan emberek (egy ismerősöd...), aki ilyen meg olyan dolgokat csinál a medencében, úgyhogy, ha véletlenül Japánba látogatsz, és elmész ebbe a fürdőbe, elégedj meg a megmártózással.

Kiemelt tartalom
Homokból várat: így vált Dubaj a világ egyik legfelkapottabb turistacélpontjává Homokból várat: így vált Dubaj a világ egyik legfelkapottabb turistacélpontjává 2024.2.22 19:04

Na de nem ám arról van csak szó, hogy a világ legszokatlanabb és legviccesebb kinézetű fürdőjében pancsolhatnak az odalátogatók. Egy tál rámenben fürödni ugyanis rendkívül egészséges is: a sertéshús rengeteg kollagént tartalmaz, amelyről köztudott, hogy szignifikánsan hozzá tud járulni ahhoz, hogy a bőrünk szebb és egészségesebb legyen. Erre Ichiro Furuya, a fürdő tulajdonosa hívta fel a figyelmet, aki szerint a nagy érdeklődés annak is köszönhető, hogy egyre több embert izgat, hogyan néz ki a bőre. A helyszínen egyébként nem csak rámen-, hanem egyedülálló bor-, kávé- és zöldtea-medencékben is megmártózhatnak a vendégek.