2023.3.20 17:32
Olvasási idő 0:42
Maier Péter

Otthagyja a Moschinót a márka legnagyobb tervezője

DIVAT

A divatvilág egyik botrányhőse, Jeremy Scott új kalandok elé néz.

Hétfőn délután Jeremy Scott bejelentette, tíz év kreatív igazgatói működés után otthagyja a Moschino divatcéget. A hír meglehetősen sokkolja a divatvilágot, ugyanis egy kósza pletyka sem előzte meg a márka legnagyobb tervezőjének a távozását. 

„10 ÉV UTÁN MA BEJELENTEM, HOGY ELHAGYOM A MOSCHINÓT. NAGYON JÓ VOLT OLYAN DARABOKAT TERVEZNI, AMELYEK ÖRÖKKÉ ÉLNI FOGNAK HÁLÁS VAGYOK A SOK SZERETETÉRT ÉS TÁMOGATÁSÉRT, AMIT AZ ELMÚLT ÉVTIZEDBEN KAPTAM“ – írta Scott Instagram-posztjában, amelyhez egy Gigi Hadiddal közös képet társított. „AHOGY EZT A FEJEZETET LEZÁROM, TELE VAGYOK IZGALOMMAL ÉS VÁRAKOZÁSSAL, ÉS ALIG VÁROM, HOGY MEGOSSZAM VELETEK, MIT TARTOGATOK SZÁMOTOKRA A KÖVETKEZŐ IDŐSZAKBAN!“ (A szöveget igyekeztünk lehető leginkább az általa használt tipográfiai elvek mentén közölni.)

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Jeremy Scott (@jeremyscott) által megosztott bejegyzés

A kansas-i születésű Jeremy Scott az egyetemi évei alatt csatlakozott a Moschinóhoz, először PR-gyakornokként. '97-től a márka tervezője volt, majd 2013-ban nevezték ki kreatív igazgatónak. Regnálása alatt letette a névjegyét a hagyományos divat és a popkultúra szatírikus fúziójával, neki köszönhetünk olyan jelenségeket, mint a McDonald's-os szettben kiálló modellek, életnagyságú virágdíszek és csillárok, valamint a Marie Antoinette sütemények.