2023.3.16 17:58
Olvasási idő 1:23
Kovács M. Dávid

Vadonatúj fesztivált durrantottak a Fishing on Orfű szervezői, már a fellépőket is bejelentették

ZENE FESZTIVÁL HAPPY FISHERMAN CAMP KONCERT

Orfű idén sem marad ráadás nélkül: a családias hangulatú Happy Fisherman Campre legfeljebb háromezer ember juthat be, előttük lép majd fel többek között Pogány Induló, az Analog Balaton, a Carson Coma, az Elefánt, az Esti Kornél és a Platon Karataev is.

Zömében fiatal fellépőkkel rendeznek háromezer látogató részére fesztivált a júniusi – már teltházas – Fishing on Orfű szervezői augusztus 17. és 19. között az anyafesztivál helyszínén, jelentették be csütörtökön a FOO Facebook-oldalán.

„Talán sokan örültök a hírnek: idén sem maradunk második rendezvény nélkül. Örömmel jelentjük be nektek a Happy Fisherman Camp-et, amely a megszokott Fishing-hangulatot ígéri – de a még emberibb lépték miatt 3000 főben limitáljuk a vendégek
számát, a fő fókusz pedig a tehetségkeresés / tehetségmutatás lesz“ – írták a posztban.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Fishing on Orfű (@fishingonorfu) által megosztott bejegyzés

Közben a fesztivál sajtófőnöke, Egyedi Péter (Óriás, MMAMT, Annabarbi stb.) az MTI-vel közölte: három nap alatt négy helyszínen hatvan produkciót láthatnak azok, akiknek túl nagy az anyarendezvény, esetleg nem felelt meg a június végi dátum, vagy egyszerűen csak lemaradtak a Fishing on Orfűről.

A HFC főbb fellépői között lesz a Carson Coma, az Elefánt, az Esti Kornél, a Bohemian Betyars, az Aurevior., az Analog Balaton, Pogány Induló, a Platon Karataev, a Vad Fruttik, Barkóczi Noémi, Dé:Nash, a Felső Tízezer, Áron András és a Mordái, míg a feltörekvő reménységek között a Raklap, a HIÚZ, a Sorbonne Sexual, a Grabovski, a Cataflamingo, a Doggos, a Máklikőr, a Kaktus, a Zaekar, a Csicskakoporsó és a Roving Chess Club zenél. Rajtuk kívül lesz még Anima Sound System, Sonya, Kolg8eight, Tudósok, Gege, Amoeba, Bobakrome és Zomblaze is a fesztiválon.

A fesztiválon az Orfű összehoz! program keretében a közönség soha nem látott duók koncertjeit is megnézheti, így A tűzhöz közel nevű erdei színpadon – a közönség döntésének megfelelően – olyan szerzők zenélnek együtt, akik még soha nem dolgoztak együtt. Az ehhez felkért dalszerzők: Csorba Lóci, Egyedi Péter, Jónás Vera, Kama, Kiss Flóra és Lee Olivér.

Kiemelt tartalom
A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus 2 nappal ezelőtt

Közben a szervezők elindították a Happy Fisherman tehetségkeresőt, amely során zsűri segítségével választják ki azokat a produkciókat, amelyek többek között a Happy Fisherman Campen is felléphetnek. Idén három zenekar, három szóló/duó előadó és három DJ mutatkozhat be a nagyszínpad kivételével a HFC minden zenei helyszínén, főműsoridőben.

A Happy Fisherman Camp fesztivált augusztus 17. és 19. között rendezik meg az orfűi Panoráma Campingben. A HFC-re március 22-től, jövő szerdától, lehet belépőket váltani, a napijegyek 12 990 forintba, a bérletek 34 990 forintba kerülnek. További információk az esemény honlapján.