2023.3.10 17:05
Olvasási idő 0:34
Szöllősi Anna

Elon Musk saját várost építene, ahol egyesek szuperolcsón bérelhetnének házat

ARCOK EGYESÜLT ÁLLAMOK ELON MUSK

Elon Musk nemrég vásárolt egy 3500 hektáros földterületet a texasi Austin városától mintegy 35 mérföldre, és azt tervezi, hogy megépíti rajta a saját városát.

Elon Musk választása azért erre a területre eshetett, mert szomszédos a Boring és a SpaceX épülőfélben lévő létesítményeivel. Musk azután döntött úgy, hogy Texasba települ át a cége, miután megelégelte Kaliforniát, ami szerinte tele van „túlszabályozással és túladóztatással.“

51 éves Twitter-vezérigazgató állítólag azt tervezi, hogy egyfajta texasi utópiát hoz létre a Colorado folyó mellett, ahol az alkalmazottai élnének és dolgoznának. A tervek szerint a házakat a piaci értéküknél jóval olcsóbban adja majd bérbe a potenciális dolgozóknak: sajtóinformációk szerint egy két-három hálószobás otthonért Musk alkalmazottai mindössze 800 dollárt fizethetnek, miközben a környéken más hasonló lakásokat 2200 dollárért adnak ki. 

Az Austintól 35 mérföldre fekvő terület városként történő elismerése emellett lehetővé tenné Musk számára, hogy saját szabályokat állítson fel. Texas állam törvényei szerint egy településnek legalább 201 lakosra van szüksége ahhoz, hogy kérelmezhesse a városként való bejegyzést, egy jelentés szerint a Tesla-alapító pedig 110 ház építését tervezi.