2023.3.9 12:21
Olvasási idő 0:40
Masszi-Rigó Csilla

Muhammad Ali élete 8 részes sorozatban elevenedik meg – Már azt is tudni, ki bújhat a legendás ökölvívó bőrébe

FILMEK + SOROZATOK FILMEK SOROZATOK

A 8 részes minisorozat egy-egy legendás meccsén keresztül mutatja be az ökölvívó életét.

Sorozat készül a legendás ökölvívó, Muhammad Ali életéről – derül ki a Deadline cikkéből. A nyolc részes minisorozat készítői között már most ott találjuk az Oscar-díjas Morgan Freemant, A Bridgerton első évadából ismert Regé-Jean Page-et és a BlacKkKlansman szintén Oscar-díjas íróját, Kevin Willmottot is. 

Muhammad Ali Forrás Stanley Weston/Getty Images

A Peacock által megrendelt széria 8 részen keresztül mutatja be Muhammad Ali életét, mindegyik epizód egy-egy meccsen keresztül eleveníti fel az ökölvívó múltját, a hivatalos szinopszis szerint azonban nemcsak a ringben lejátszott harcok, hanem a bokszoló belső küzdelmek is megelevenednek majd a történetben. Az Excellence: 8 Fights- címre keresztelt filmsorozat valós események alapján készül, a stáb pedig Jonathan Eig életrajzi filmje, az Ali: A Life- alapján készül majd. 

„Amiről a film valójában szól, az a belső harc – a ringen kívüli dráma –, ahol a 20. század egyik legkövetkezetesebb és legellentmondásosabb alakjának szívében és elméjében zajló küzdelmet fogjuk feltárni.”

Morgan Freeman és Regé-Jean Page egyaránt szereplőként és executive producerként vesznek részt a munkában, utóbbi színész pedig jó eséllyel indul, hogy ő maga testesítse meg a ringben Muhhamad Alit.