2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Közélet
Szécsi Krisztián
2023.3.8 11:45
Olvasási idő  0:30

A Ferenciek tere zebrája minden szerdán a diáktüntetés helyszíne lesz

E hét szerdájától kezdve a diákdemonstráció egy különleges formájával találkozhatunk a főváros szívében.

Szécsi Krisztián
2023.3.8 11:45 Olvasási idő  0:30
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

„A belvárosi iskolák iskolapolgárai és szülők szervezésében hívjuk a magyar oktatás helyzete miatt aggódó és tenni vágyó állampolgárokat a ZEBRA SZERDA nevű eseményre. Időpont: minden szerda reggel 7.40-8.05. Ha csak egyszer tudsz eljönni, már azzal is sokat tettél!“ – olvashatjuk a Tavaszi Zebra Szerda Facebook-esemény leírásában.

Forrás: VARGA JENNIFER / 24.HU

 

A demonstráció keretein belül a tüntetők minden szerda reggel a budapesti Ferenciek terére gyűlnek a zebra mentén. Mikor zöldre vált a lámpa, úgy mennek át az út túloldalára, hogy közben megállnak,és transzparenseikkel a várakozó autósoknak üzennek: „Tanár nélkül nincs jövő!”, és „Szabadságot az oktatásban”.

 

A magyar oktatásban dolgozó tanárok rendkívül rossz helyzetére reflektáló tüntetések egyáltalában nem újkeletűek. Bár tavaly szeptember óta látjuk ténylegesen folyamatában és egységében ezeket a megmozdulásokat, már évekkel ezelőtt is többször hangot adtak a szülők, közösen gyermekeikkel elégedetlenségüknek.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  szeretlekmagyarorszag.hu
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában közélet
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra