2023.3.7 14:59
Olvasási idő 0:56
Kovács M. Dávid

Lilu szerint a magyar influenszerek nem vesznek tudomást arról, ami körülöttük történik, ezért nem is igazi véleményvezérek

ARCOK INFLUENSZER KÖZÖSSÉGI MÉDIA LILU

A műsorvezetőt bántja a hazai influenszerközösség felszínessége és felületessége, és kifejezetten zavarja, hogy a közösségi médiában mindenki úgy tesz, mintha csak a kajája, az utazása és a ruhája lenne fontos.

„Ha valaki attól fél, hogy követőt veszít azért, mert támogatja például a tanárokat, akkor az nem véleményvezér. Akkor ő valaki, akinek sok követője van, és szeret magáról szép fotókat megosztani“ – jelentette ki a Glamournak adott interjújában Lilu.

Lilu (Kovalcsik Ildikó Magdolna) Forrás Lilu / Facebook

A műsorvezető kifejtette: a közösségi oldalakon mindenki úgy tesz, mintha csak a kajája, az utazása és a ruhája lenne fontos, pedig szerinte fontos lenne, hogy azok, akiknek sok követőjük van, legalább időnként szóba hozzanak társadalmi kérdéseket.

Mint ismert, Lilu a közösségi oldalain több ízben fogalmazott már meg társadalom- és/vagy rendszerkritikát, például a tanártüntetések és a munkahelyükről elbocsátott pedagógusok ügye miatt.

Nem gondolom, hogy mindenkinek úgy kell kiállnia a tanárokért, ahogyan én teszem, és tudom, hogy sokszor már a politizálás határát súrolom, de az, hogy itthon az influenszerek nem vesznek tudomást arról, ami körülöttük történik, engem nagyon zavar.

Lilu szerint: ha egy olyan csoportot ér égbekiáltó igazságtalanság, amelyiknek nincs hangja, de valaki másnak van, akkor annak kutya kötelessége felszólalnia az érdekükben. „És nekem ez nagyon hiányzik a közéletből.

Ez komoly felelősség, és bánt, hogy ennyire felszínes és felületes ez a közösség, emiatt gondolom azt, hogy Magyarországon sokkal kevesebb influenszer van, mint akire használjuk ezt a kifejezést.

Nyilván én is próbálok jó arányt tartani, és nem csak ez van a felületeimen, de nekem azért van gondom arra, hogy felemeljem a hangomat azokért, akiknek nincs“ – fogalmazott a műsorvezető.

A teljes interjút a március-áprilisi Glamour magazinban lehet olvasni, amelynek a címlapján is Lilu szerepel.