2023.3.27., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Kovács M. Dávid
2023.3.2 11:55
Olvasási idő  1:37

Ámulatba ejtette a Star Wars-rajongókat a magyar mandalóri két évig készülő jelmeze

Kézzel varrott bőrkiegészítők, aluminimumból esztergált töltények és 3D nyomtatott technológiával készült páncéldarabok alkotják az egyetlen magyar mandalóri páncélját. Zsikla Gergely mintegy két évet töltött a rendkívül bonyolult jelmez elkészítésével.

Kovács M. Dávid
2023.3.2 11:55 Olvasási idő  1:37
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Zsikla Gergely különleges jelmezének egyenesen csodájára jártak a rajongók A mandalóri harmadik évadának premierje alkalmából rendezett vetítésen.

 

Zsikla Gergely gyerekkorában látta a Csillagok háborúja első részét, azóta rajongó Forrás: Disney

 

A Star Wars-sorozat folytatásának nem csak Hollywoodban volt különleges bemutatója, a hazai Disney+ közel 90 rajongónak szervezett egy exkluzív vetítést, akik mozivásznon láthatták, hogyan folytatódnak Mandó és Grogu kalandjai.

 

Az esemény előtt az 501-es légió, a Mando Mercs és a Lázadó Légió tagjai, illetve leendő tagjai teremtették meg a hamisítatlan Csillagok háborúja hangulatot: a Páncélkészítő, Pre Vizsla, Sabine Wren és az ország egyetlen hivatalos Mandója.

 

A premier előtt az 501-es légió, a Mando Mercs és a Lázadó Légió tagjai, illetve leendő tagjai fokozták a Csillagok háborúja-hangulatot. Forrás: Disney

 

Zsikla Gergely gyerekkorában – moziban – látta a Csillagok háborúja első részét, azóta megrögzött Star Wars-rajongó, és már tíz éve cosplayezik. Különleges páncélján már az első évad alatt elkezdett dolgozni, annyira megtetszett neki Mandó személyisége és a beskar páncél.

A bonyolult cosplayt a 3D-s nyomtatott elemek, a kézzel varrott bőr kiegészítők, beépített elektronika és az alumíniumból esztergált töltények teszik megszólalásig hasonlóvá az eredetivel. Bár számtalan munkaórát ölt bele, saját bevallása szerint még mindig van mit tökéletesíteni rajta: akárcsak Pedro Pascal, ő is nehezen lát a sisakban, a viselet pedig nagyon meleg.

 

Nagy kitartás és türelem kell, hogy egy ilyen jelmezt valóban a megfelelő színvonalon el lehessen készíteni. Az 501-es légió licence kiírása segít, pontosan meghatározza a filmhű cosplay minden apró részletét, hogy aki az alapján dolgozik, a végeredmény a legtökéletesebben hasonlítson a filmes jelmezre

 

– mesélte Gergely, aki kedvenc Mandó-pillanatának a beteg gyerekek látogatását tartja, hiszen ruhájával sikerült mosolyt csalni az arcukra.

De kik azok az 501-esek?

Közel 16 ezer aktív taggal 66 országban van jelen az amerikai központ által meghatározott direktívák mentén működő, lelkes rajongókból álló jelmezes önkéntes csoport, akik világszerte rengeteg jótékonysági eseményen vesznek részt – és nincs ez másképp Magyarországon sem.

 

Az 501-es légió magyar helyőrsége 2006-ban alakult, és évente körülbelül 100 eseményen vesz részt. Forrás: Disney

 

Az 501-esek szoros kapcsolatot ápolnak a Lucasfilmmel és a Disneyvel: sok Star Wars-produkcióban nem statiszták, hanem ők maguk alakítják a birodalmi rohamosztagosokat és egyéb jelmezes karaktereket. A magyar helyőrség – ami 2006-ban alakult – évente körülbelül 100 eseményen vesz részt, ezek nagyobb része jótékonysági.

 

Hosszasan lehetne taglalni, mit jelent 501-es légiósnak lenni, de mindenkinek mást. Az alapjai: összetartás, család, önkéntesség és a Star Wars szeretete. Menő dolog a világ legnagyobb jelmezes csapatához tartozni úgy, hogy mindenhol örömmel fogadnak, és közben valami jót is csinálsz. Ez több mint egy hobbi, ez egy életérzés, rengeteg emberi érzelemmel és kapcsolattal

 

– mondja Mag Viktor, az 501-es Légió Magyarországi Helyőrség vezetőhelyettese. Jelmondatuk: Bad Guys Doing Good.

 

A mandalóri harmadik évada Din Djarin és a gyermek, Grogu történetének folytatását meséli el. A nyolc epizódból álló, Emmy-díjas sorozat első epizódja március 1-től érhető el a Disney+on.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: sajtóközlemény Thumbnail:  Disney
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra