2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Maier Péter
2023.3.5 10:37
Olvasási idő  1:41

Megőrülsz, mik vannak – mutatjuk 2023 legdurvább autóit

Öt kocsi, amire felhúztuk a szemöldökünket idén.

Maier Péter
2023.3.5 10:37 Olvasási idő  1:41
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

2023 még csak most kezdődött, de jó pár új autót bejelentettek már, ezek között pedig nem egy van, ami kifejezetten szokatlannak minősül. Nézzünk meg most ötöt az idei év legszokatlanabb/legfurább/legizgalmasabb kocsijai közül, aztán szavazz a végén, hogy te melyiket dörgetnéd a körúton!

 

Hyundai Ioniq 5

A Las Vegas-i CES-en bemutatott új Hyundai modell legdurvább jellegzetessége, hogy a kerekeit akár 90 fokban is képes elforgatni, ezáltal oldalirányú mozgást tud végezni az autó. A gyártó szerint ez nemcsak a páhuzamos parkolást könnyíti meg, de gyorsabban is képes irányt változtatni. Mindemellett a „zero-turn“ funkció miatt adott helyzetben a jármű nem tud elmozdulni se előre, se hátra. Reméljük, azért a kéziféket nem vették ki belőle.

 

 

BMW i Vision Dee

Szintén a CES-en mutatták be a BMW legújabb autóját, amely a kaméleonlétbe engedi belekóstolni a sofőröket. A német gyártó legújabb modellje színváltó technológiával rendelkezik, 32 szín között személyre szabva váltogathatunk, de nem ám úgy, hogy az egész járművet egyetlen szín borítsa.

 

Az E Ink technológiának köszönhetően a kocsi külsején 240 különböző szegmens található, ezek mindegyikét egyénileg vezérelhetjük. Így jöhetett ki például ez a csodás szivárványszínű külső, amivel a BMW-nek köszönhetően alkalomhoz illően mehetsz ki az idei Pride-ra, a felvonulásnak egyébként már megvan az időpontja.

 

 

BMW I Vision Dee szivárvány színekben pompázik a januári CES kiállításon
BMW i Vison Dee a januári CES kiállításon
BMW i Vison Dee a januári CES kiállításon
1 / 3
Forrás: Ethan Miller/Getty Images
BMW I Vision Dee szivárvány színekben pompázik a januári CES kiállításon

 

Rezvani Vengeance

„A világ legagresszívabb SUV-je“ – ahogy már idéztük a Rezvani közleményét a Vengeance-ről, amely lényegében egy katonai jármű, csak kicsit kényelmesebben kialakítva, civil használatra.

 

A kocsit egy videójáték-dizájner tervezte, akit azzal bíztak meg, hogy a városi terepjáró nézzen ki úgy, mintha egy sci-fi játékból kelt volna életre. A Vengeance visszapillantó tükrei képesek paprikaspray-t fújni magukból, de ez még nem minden, ugyanis így néz ki:

 

Rezvani Vengeance
Rezvani Vengeance
A Rezvani Vengeance városi terepjáróban 8 ember is elfér
1 / 3
Forrás: Rezvani Motors
Rezvani Vengeance

 

Nissan Kicks 327

Ez tényleg egy New Balance-os kocsi. A Nissan és a sportruházati cég együttműködéséből készült Kicks 327 egy olyan SUV, ami egy cipő alakját öltötte fel. A jármű lényegében a New Balance 327-es edzőcipőjének a kocsi változata. Nagyon mást nem lehet elmondani róla, de azért valljuk be, ennyi pont elég. Beszéljenek helyettünk a képek:

 

Nissan X New Balance
Nissan X New Balance
Nissan X New Balance
1 / 3
Forrás: Nissan
Nissan X New Balance

 

Afeela EV a Sony-tól és a Hondától

Ez a modell leginkább azért érdekes, mert jól mutatja azt a trendet, hogy az elektronikai- és informatikai kütyüket gyártó cégek mennyire komolyan gondolják azt, hogy beszállnak az autópiacra (lásd Apple). A Sony legelső kocsija a Hondával való együttműködésből született.

 

„Egy szórakoztató tér, ami mozog“ – írja róla a Dezeen, utalva arra, hogy a jármű belsejében és külsején is több szórakozási formára van lehetőség a benne lévő kijelzőknek köszönhetően: játékok, filmek, infotainment. „Szeretnénk újragondolni a járműtervezés filozófiáját“ – mondta róla Yasuhide Mizuno, a Sony Honda Mobility vezérigazgatója. Reméljük, ez alatt nem azt érti, hogy mostantól minecraftozni fognak a sofőrök vezetés helyett.

 

Az Afeela EV a Sony Honda Mobility-től
A Sony és a Honda közös kocsijának bemutatója a CES-en
A Sony és a Honda közös kocsijának bemutatója a CES-en
1 / 3
Forrás: Sony Honda Mobility
Az Afeela EV a Sony Honda Mobility-től

 

Felmérés Mutasd az eredményeket > Eredmények elrejtése >
Melyik autót fogadnád el legszívesebben?
"Oldalramenős" Hyundai Színváltós BMW A Rezvani (félig katonai) SUV-ja New Balance-os "cipőkocsi" A mozgó játékterem a Sony és a Honda jóvoltából Szavazok.
"Oldalramenős" Hyundai 43%
Színváltós BMW 14%
A Rezvani (félig katonai) SUV-ja 0%
New Balance-os "cipőkocsi" 0%
A mozgó játékterem a Sony és a Honda jóvoltából 43%
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: dezeen.com Thumbnail:  Ethan Miller/Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra