2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Társadalom
Maier Péter
2023.2.27 11:30
Olvasási idő  0:41

A futball összeköt: plüssöket dobáltak a pályára a török csapat meccse közben

A Besiktas szurkolói a földrengések által sújtott gyermekek számára rendeztek gyűjtést – mindezt egyedi és megható formában.

Maier Péter
2023.2.27 11:30 Olvasási idő  0:41
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Bill Shankly, legendás fociedző egyszer (szabadon idézve) azt mondta, a futball nem élet-halál kérdése, hanem sokkal több annál. Ez is összefügg azzal, hogy bizonyos helyzetekben háttérbe kell vonuljon a sport, és más, emberi dolgok kerülnek előtérbe: ez történt a török labdarúgó-bajnokság egyik tegnapi mérkőzésén, az isztambuli Vodafone Park stadionban.

 

A harmadik helyezett Besiktas és a 12. Antalyaspor csapott össze, a meccs azonban nem a futball miatt vált emlékezetessé. A mérkőzés ötödik percében mindkét csapat szurkolói plüssállatokat és egyéb játékokat dobáltak a gyepre, amelyeket a törökországi és szíriai földrengések által sújtott gyerekeknek ajánlanak fel.

 

A Besiktas és az Antalyaspor játékosa rendezik a többezer plüsst, amit a szurkolók a földrengés által sújtott gyerekeknek dobáltak be Forrás: DHA (Demiroren News Agency)/AFP/Getty Images

 

Mindez egész pontosan 4 perc és 17 másodperc elteltével történt – az első rengéseket ugyanis február 6-án, 4:17-kor érzékelték Törökországban.

 

A meccsről készült összefoglalóban is láthatók azok a pillanatok, amikor gyerekeknek szánt játékok ezrei repülnek a Besiktas stadionjának gyepére. Ezt követően maguk a játékosok gyűjtik egybe a rengeteg plüsst, amelyet a szurkolók a földrengések áldozatainak ajánlanak fel.

 

 

A meccs egyébként gólnélküli döntetlennel végződött.

 

A törökországi földrengésekkel kapcsolatban nemrégiben interjúztunk egy 19 éves sráccal, aki önkéntesként kutatott a katasztrófa túlélői után. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: theguardian.com Thumbnail:  DHA (Demiroren News Agency)/AFP/Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában társadalom
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra