2023.2.25 10:39
Olvasási idő 3:28
Masszi-Rigó Csilla

8+1 hidratálókrém, amitől imádni fogod a puha, élettel teli arcbőröd

ÉLETMÓD ARCÁPOLÁS HIDRATÁLÓKRÉM SZÉPSÉG

Kéne egy jó hidratálókrém, de fogalmad sincs, melyiket lenne érdemes megvásárolni? Mutatunk néhány elérhető áron kapható, megbízható márkát, amelyet nyugodt szívvel ajánlunk kipróbálásra.

Arcmosás, tonizálás, szérumozás, fényvédés, hidratálás. Amennyire egyszerűnek tűnik, annyira jelent kihívást is a napi bőrápolási rutin helyes felállítása, a számunkra legideálisabb kozmetikai termékek felkutatása és megtalálása pedig külön időt próbáló és fárasztó feladat. Annyi bizonyos, hogy hidratálás nélkül nem kezdődhet és nem is fejeződhet be nap, éppen ezért érdemes időt szánni arra, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes arcápolót. 

A hidratálás a napi szépségápolási rutin egyik legfontosabb lépése. Forrás GETTY IMAGES

Mitől lesz jó egy hidratálókrém? 

Hát biztosan nem csak attól, hogy ötszámjegyű összegbe kerül! A drogériák polcain tucatnyi termékkel találkozunk, ez pedig nem, hogy könnyebbé, kifejezetten nehezebbé teszi a feladatot. Az első és legfontosabb kérdés a választásnál, hogy te magad milyen bőrtípussal rendelkezel? 

  • A normál bőr nem túl száraz és nem is túl zsíros, nem jellemzőek rá a pattanások és az aknék, és a pórusok sem nagyon látszanak. Könnyed, nem túl zsíros krémet érdemes keresni, lehetőleg olajmenteset, olyat, ami nem tömíti el a pórusokat. 
  • Ha száraz a bőröd (érzékeny, hámlásra hajlamos) érdemes sűrűbb állagú, hatóanyagokban gazdag krémet és szérumot választani. 
  • A zsíros bőr ismérve a csillogó felület, amelyen pattanások, aknék is hajlamosak megjelenni, könnyű állagú, olajmentes terméket javallott használni. 
  • A kombinált bőr mindhárom fentebb említett bőrtípust jegyzi, ilyenkor pedig könnyen meglehet, hogy kétféle krémet érdemes használni: egyet a zsírosabb felülettel rendelkező T-vonalra, egyet pedig a szárazabb részekre. 

A hidratálóanyagokat három különböző típusba sorolják a szakértők: az okluzív anyagok segítenek megakadályozni a vízvesztést. Az olajos, vazelines, viaszos valamint szilkon-anyagok ebbe a kategóriába tartoznak, az okluzív anyagokat azonban a könnyebb hordhatóság érdekében sokszor vegyítik emolliens anyagokkal, melyektől puhább, lágyabb lesz a bőr (glikol-szteraát, repceolaj található az ilyen típusba tartozó termékekben). A humektáns anyagok a bőr mélyebb rétegeiből hozzák fel a külső rétegbe a nedvességet.

Kiemelt tartalom
Szépségápolási termékek, ha otthoni wellnessélményre vágysz a szürke, hideg napokon Szépségápolási termékek, ha otthoni wellnessélményre vágysz a szürke, hideg napokon 2023.11.11 9:01

Az ideális hidratálókrém megtalálása esetén érdemes megjegyezni, milyen hatóanyagok találhatóak az adott termékben, így ha esetleg váltásra kerül sor, a már jól bevált komponenseket könnyebb lesz megtalálni. Nézzük, melyek azok a termékek, amelyekkel nehéz mellé lőni! 

REVOX B77 JAPANESE RITUAL ARCKRÉM

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Revox B77 Magyarország (@revoxb77_hu) által megosztott bejegyzés

Könnyed, gél állagú krém, amely hilauronsav-tartalmának köszönhetően hidratálja a bőrt, a szójaolajnak hála segít a tonizálásban, a krémben található cseresznyevirág pedig támogatja a bőr regenerálódását. Kombinált vagy száraz bőrre egy kevés is elég belőle, illata pedig nagyon kellemes. 

~ 2700 forinttól kapható

GEEK & GORGEOUS 101 HYDRATION STATION

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Geek&Gorgeous (@geekandgorgeous) által megosztott bejegyzés

A magyar márka könnyed, gél állagú krémje hamar beivódik a bőrbe, puhábbá, teltebbé és egészségesebbé téve azt. Kombinált és zsíros bőrre is egyaránt ajánlott, nappali és éjszakai hidratálónak is tökéletesen megfelel. 

~ 2600 forinttól kapható

NUXE CRÈME FRAÎCHE DE BEAUTÉ termékcsalád

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Nuxe Hungary (@nuxehungary) által megosztott bejegyzés

Száraz, normál, zsíros bőrre egyaránt remek krémeket kínál a Nuxe Crème Fraîche de Beauté termékcsaládja. A hosszan tartó hidratálás tényleg garantált, ráadásul könnyedén használható és ideális idő alatt felszívódó krémről van szó. Parabéntől, ásványi olajoktól és állati eredetű összetevőktől mentes, 95 százalékban természetes összetevőket tartalmaz.  

HELIA-D PROFESSIONAL HYALURON-ARGÁN ŐSSEJTES KRÉM

A Helia-D termékei évtizedek óta nem okoznak csalódást a bőrnek, az elmúlt időszakban pedig páratlanul sokszínű kínálattal kényeztetik vásárlóikat. Professzionális hyaluronos-argános krémjük a legkisebb szemcseméretű molekuláris hyaluronsavat tartalmazza, az argán és a Matrixil 3000 peptiddel való kombinálása pedig segíti a sejtek anyagcseréjét, megőrzi rugalmasságukat, ráadásul még a kollagén képződést is szabályozza a bőr mélyebb rétegeiben. 

~ 8400 forinttól kapható

CLARINS MY CLARINS RE-BOOST FRISSÍTŐ HIDRATÁLÓ NAPPALI ARCKRÉM

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

MyClarins Singapore (@myclarinssgofficial) által megosztott bejegyzés

Friss, könnyű állagú, hűsítő hidratálókrém, melyet kifejezetten a 20-30-as korosztálynak találtak ki. A My Clarins Re-Boost hidratálója kombinált és normál bőrre is ajánlott, elég csak vékony rétegben felkenni az arcra, táplál, nem maszkosít, nem szárítja ki a bőrt. 

~ 6100 forinttól kapható

ELYN'S LAB ALL-IN EXTRA KÖNNYED HIDRATÁLÓ ÉS BŐRNYUGTATÓ ARCKRÉMGÉL

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Elyn’s Lab Cosmetics (@elynslab) által megosztott bejegyzés

Kombinált és zsíros, leírása szerint kifejezetten pattanásos és problémás bőrre ajánlják az Elyn's krémjét, amely nem nehezíti el az arcot, nyugtató hatással bír az irritációkra és a húzódó bőrfelületre is. Nem tartalmaz alkoholokat, nappali és esti alkalmazásra is egyaránt jó lehet használójának. 

~ 4900 forinttól kapható 

KIEHL'S ULTRA FACIAL CREAM

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Kiehl's Magyarország (@kiehlshu) által megosztott bejegyzés

Jó állagú, könnyed hidratálókrém, amely remekül teszi dolgát a téli és tavaszi időszakban. Nem nehezíti vagy zsírosítja a bőrt, használatával az arc puha, sima és élettel teli lesz! 

~ 7500 forinttól kapható 

ADRIENNE FELLER ROSE DE LUXE HIDRATÁLÓKRÉM

Különlegesen selymes, növényi hatóanyagokban gazdag hidratálókrém az érett, dehidratált bőr számára. Minden, amire a bőrnek szüksége van a maximális ragyogáshoz és hidratáltsághoz. Főbb hatóanyagai: Pannonescence szérum, damaszkuszi rózsa illóolaj, erdei vadrózsa- és hársvirágkivonat, argánfa- és búzacsíraolaj.

~ 15000 forinttól kapható

+1 OMOROVICZA RAGYOGÓ HIDRATÁLÓ KRÉM

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Omorovicza (@omorovicza) által megosztott bejegyzés

Ez a krém mélyen hidratálja és táplálja a száraz és érzékeny bőrt, amelynek egész napos, állandó hidratálásra van szüksége. Rubinkristály tartalma elrejti a finomabb ráncokat és tökéletlenségeket. Tudjuk, ez a krém nem kifejezetten tartozik az olcsó kategóriába, ha viszont igazán minőségi, megbízható hidratálót keresel, ami ráadásul magyar, írd fel a kívánságlistádra, hátha valamelyik szeretted meglep ezzel a csodás krémmel. 

~ 40000 forinttól kapható