2023.3.21., kedd

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Szöllősi Anna
2023.2.23 10:40
Olvasási idő  0:51

Paul McCartney a „rivális“ Rolling Stones zenekarral fog dolgozni

Nem ez az első koprodukció a Beatles és a Rolling Stones tagjai között.

Szöllősi Anna
2023.2.23 10:40 Olvasási idő  0:51
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Tegnap felröppentek a hírek, hogy két egykori Beatles tag is a „rivális“ formációval, a Rolling Stones-szal dolgozhat együtt. A zenekar szóvivője cáfolta, hogy Ringo Starr szerepet kapna a készülő albumon, de Paul McCartney a jelek szerint közreműködik basszusgitáron: a 80 éves McCartney egy közeli stúdióban volt, miközben az énekes-szövegíró Mick Jagger és a gitáros-zeneszerző Keith Richards a lemez keverésén dolgozott Los Angelesben – írta meg elsőként a Variety. 

 

A Rolling Stones új, várhatóan idén megjelenő 26. stúdióalbumán a dalok felén a 2021-ben elhunyt Charlie Watts fog dobolni, a többi felvételt Steve Jordannel rögzítették, aki azóta teljesjogú tagként csatlakozott a bandához. 

Korábban is zenéltek együtt

Bár a hatvanas évek sajtója előszeretettel állította be a Beatlest és a Stonest rivális bandákként, a tagok jó barátságban voltak egymással és többször is együttműködtek. A Rolling Stones 1968-as produkciójában, a Rock and Roll Circusben John Lennon a Dirty Mac elnevezésű supergroupban zenélt, míg a Stones néhai tagja, Brian Jones altszaxofonon játszott a Beatles 1970-ben megjelent kislemezén, a You Know My Name (Look Up The Number) című felvételen.

A Rolling Stones egyik első sikerét egy Lennon-McCartney-szerzeménnyel, az I Wanna Be Your Mannel érte el 1963-ban, tíz ével később Lennon volt a producere Jagger Too Many Cooks című dalának, amely végül 2007-ben jelent meg a The Very Best of Mick Jagger című albumon. 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: 24.hu;https://24.hu/kultura/2023/02/23/paul-mccartney-rolling-stones-album-beatles-zene/ |MTI Thumbnail:  Getty Images / Harry Durrant
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra