2023.2.23 10:40
Olvasási idő 0:51
Szöllősi Anna

Paul McCartney a „rivális“ Rolling Stones zenekarral fog dolgozni

ZENE BEATLES PAUL MCCARTNEY ROLLING STONES

Nem ez az első koprodukció a Beatles és a Rolling Stones tagjai között.

Tegnap felröppentek a hírek, hogy két egykori Beatles tag is a „rivális“ formációval, a Rolling Stones-szal dolgozhat együtt. A zenekar szóvivője cáfolta, hogy Ringo Starr szerepet kapna a készülő albumon, de Paul McCartney a jelek szerint közreműködik basszusgitáron: a 80 éves McCartney egy közeli stúdióban volt, miközben az énekes-szövegíró Mick Jagger és a gitáros-zeneszerző Keith Richards a lemez keverésén dolgozott Los Angelesben – írta meg elsőként a Variety. 

A Rolling Stones új, várhatóan idén megjelenő 26. stúdióalbumán a dalok felén a 2021-ben elhunyt Charlie Watts fog dobolni, a többi felvételt Steve Jordannel rögzítették, aki azóta teljesjogú tagként csatlakozott a bandához. 

Korábban is zenéltek együtt

Bár a hatvanas évek sajtója előszeretettel állította be a Beatlest és a Stonest rivális bandákként, a tagok jó barátságban voltak egymással és többször is együttműködtek. A Rolling Stones 1968-as produkciójában, a Rock and Roll Circusben John Lennon a Dirty Mac elnevezésű supergroupban zenélt, míg a Stones néhai tagja, Brian Jones altszaxofonon játszott a Beatles 1970-ben megjelent kislemezén, a You Know My Name (Look Up The Number) című felvételen.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: The Beatles, Krúbi, Jung Kook és Olivia Rodrigo indítja be a hétvégét Playback Péntek: The Beatles, Krúbi, Jung Kook és Olivia Rodrigo indítja be a hétvégét 2023.11.3 18:12

A Rolling Stones egyik első sikerét egy Lennon-McCartney-szerzeménnyel, az I Wanna Be Your Mannel érte el 1963-ban, tíz ével később Lennon volt a producere Jagger Too Many Cooks című dalának, amely végül 2007-ben jelent meg a The Very Best of Mick Jagger című albumon.