2023.3.27., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Kovács M. Dávid
2023.2.21 17:41
Olvasási idő  0:40

Hihetetlen méretű felhőkarcoló épülhet Rijádban, amelyben az Empire State Building hússzor is elférne

A katari focivébé után sem állnak le a megdöbbentő luxusberuházások a Közel-Keleten. Egy új gigaberuházás részeként egy kocka alakú felhőkarcolót húznának fel Szaúd-Arábiában.

Kovács M. Dávid
2023.2.21 17:41 Olvasási idő  0:40
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

The Mukaab néven egy 400 méter magas, kocka alakú felhőkarcolót tervez építeni a kormány Szaúd-Arábiában. A szaúdi koronaherceg, Mohammad bin Salman bin Abdulaziz a napokban mutatta be az épület terveit.

 

A Rijád új arcaként emlegetett, 400x400x400 méteres építmény a világ egyik legnagyobb épített szerkezete lehet, amelyben méreteinél fogva a New York-i Empire State Building akár hússzor is elférne.

 

A Mukaab nevű felhőkarcoló a tervek szerint akkora lesz, hogy akár húsz Empire State Building is elférne benne. Forrás: Dezeen / New Murabba

 

Az Építészfórum cikke szerint a Mukaab felhőkarcoló nemcsak kívülről, hanem belülről is tartogatna némi meglepetést: az épület majdnem teljes magasságú átriumos terében egy spirális torony fog állni, amely turisztikai célokat szolgálhat.

 

A Mukaab kétmillió négyzetméterén üzletek, kulturális és turisztikai látványosságok működnének, valamint ún. immerzív virtuális valóságot hoznának létre, ahol például azt lehet majd megnézni, milyen a Marson élni, vagy lebegő sziklák között reggelizni.

A felhőkarcolót a szaúdi koronaherceg által bejelentett Murabba negyed kiemelt látványosságának szánják. Az összesen több százezer lakos befogadására alkalmas New Murabba-projekt több mint 104 ezer lakóegységet, 9000 szállodai szobát és több mint több százezerezer négyzetméternyi kereskedelmi és irodaterületet tartalmaz majd.

 

 

A szaúd-arábiai kormány szerint a projekt 2030-ra készül el.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: epiteszforum.hu Thumbnail:  Dezeen / New Murabba
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra