2023.2.17 12:14
Olvasási idő 0:45
Masszi-Rigó Csilla

Ezért utasította vissza az Oscar-díjas rendező a Harry Potter-filmek elkészítését

FILMEK + SOROZATOK FILMEK HARRY POTTER

Vannak olyan esetek, amikor érdemes visszautasítani a világ legjobb munkaajánlatait.

Meglepő dologra derült fény néhány nappal ezelőtt. Az Oscar-díjas Steven Spielberg – aki nem mellesleg akár negyedik, sőt ötödik aranyszobrocskáját is elviheti a Fabelman-család rendezéséért – egy most készült interjúban vallotta be, hogy bár ő lett felkérve a Harry Potter-filmek rendezésére, végül visszautasította a kecsegtető ajánlatot azért, hogy gyermekeivel lehessen. 

Spielberg nemet mondott a Harry Potter és a Bölcsek köve rendezésére. Forrás Warner Brothers

Mint az kiderült, a jelenleg 76 éves rendező egyáltalán nem bánja, hogy végül Chris Columbus kapta meg a Harry Potter és a Bölcsek köve direktorának székét. Az E.T és a Schindler listájának rendezője azért is mondott nemet a felkérésre, mert a forgatás miatt csaknem másfél évre kellett volna Londonba költöznie maga mögött hagyva Los Angeles-ben élő családját. 

Ahogy az a Variety cikkéből kiderül, a rendező egyáltalán nem bánta meg döntését, karrierje pedig nem dőlt romokba, sőt! Éppen 2000 környékén készítette el az A.I. – Mesterséges értelem című kasszasikert is Jude Law, Brendan Gleeson és Hael Joel Osment főszereplésével, a filmet azonban nem Angliában, hanem Hollywoodban vették fel, így Spielbergnek nem kellett elszakadnia kisgyermekes feleségétől. 

Kiemelt tartalom
A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé tegnap 17:40 -kor

Az egyre közeledő Oscar-díjátadón A Fabelman-család összesen hét aranyszoborra, köztük a legjobb operatőri munka és a legjobb forgatókönyv díjára is esélyes. Utóbbi Spielberg első jelölése ebben a kategóriában.