2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Masszi-Rigó Csilla
2023.2.17 12:14
Olvasási idő  0:45

Ezért utasította vissza az Oscar-díjas rendező a Harry Potter-filmek elkészítését

Vannak olyan esetek, amikor érdemes visszautasítani a világ legjobb munkaajánlatait.

Masszi-Rigó Csilla
2023.2.17 12:14 Olvasási idő  0:45
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Meglepő dologra derült fény néhány nappal ezelőtt. Az Oscar-díjas Steven Spielberg – aki nem mellesleg akár negyedik, sőt ötödik aranyszobrocskáját is elviheti a Fabelman-család rendezéséért – egy most készült interjúban vallotta be, hogy bár ő lett felkérve a Harry Potter-filmek rendezésére, végül visszautasította a kecsegtető ajánlatot azért, hogy gyermekeivel lehessen. 

 

Spielberg nemet mondott a Harry Potter és a Bölcsek köve rendezésére. Forrás: Warner Brothers

 

Mint az kiderült, a jelenleg 76 éves rendező egyáltalán nem bánja, hogy végül Chris Columbus kapta meg a Harry Potter és a Bölcsek köve direktorának székét. Az E.T és a Schindler listájának rendezője azért is mondott nemet a felkérésre, mert a forgatás miatt csaknem másfél évre kellett volna Londonba költöznie maga mögött hagyva Los Angeles-ben élő családját. 

Ahogy az a Variety cikkéből kiderül, a rendező egyáltalán nem bánta meg döntését, karrierje pedig nem dőlt romokba, sőt! Éppen 2000 környékén készítette el az A.I. – Mesterséges értelem című kasszasikert is Jude Law, Brendan Gleeson és Hael Joel Osment főszereplésével, a filmet azonban nem Angliában, hanem Hollywoodban vették fel, így Spielbergnek nem kellett elszakadnia kisgyermekes feleségétől. 

 

Az egyre közeledő Oscar-díjátadón A Fabelman-család összesen hét aranyszoborra, köztük a legjobb operatőri munka és a legjobb forgatókönyv díjára is esélyes. Utóbbi Spielberg első jelölése ebben a kategóriában. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: variety.com Thumbnail:  Warner Brothers
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra