2024.4.30 9:33
Olvasási idő 0:54
Szécsi Krisztián

Kijött Az oroszlánkirály előzménytörténetének előzetese

FILMEK + SOROZATOK AZ OROSZLÁNKIRÁLY BEYONCÉ DISNEY FILMEK MADS MIKKELSEN MUFASA

Megérkezett az első előzetes a Disney "Mufasa: Az oroszlánkirály" című filmjéhez. Childish Gambinóhoz és Beyoncéhez ezúttal Blue Ivy és Mads Mikkelsen is csatlakozik.

Megérkezett a Disney Mufasa: Az oroszlánkirály című filmjének előzetese, amely a szintúgy fotórealisztikus CGI-jal készített, 2019-es Az oroszlánkirály előzménytörténete. 

A történet Mufasa, azaz Büszkefölde majdani királyának fiatalkorát, illetve a trónhoz vezető útját mutatja be testvérével, Takával, akit később majd Zordonként ismer az afrikai szavanna.

Az új filmben visszatér több, a 2019-es adaptációból ismerős angol szinkronhang. Mufasa ismét James Earl Jones hangján szólal meg, aki az eredeti 1994-es verzióban is az oroszlánkirályt keltette életre. John Kani Rafiki, Seth Rogen és Billy Eichner Timon és Pumba hangját adja, míg Donald Glover (Childish Gambino) Simba, Beyoncé Nala lesz. Az oroszlánok csapatához az énekesnő lánya, Blue Ivy, valamint Mads Mikkelsen is csatlakozik.

A projekt fejlesztéséről először 2020 őszén nyilatkozott a stúdió, ekkor már tudni lehetett, hogy a rendezői székben ezúttal Barry Jenkinst, az Oscar-díjas Holdfény című film rendezőjét láthatja a nagyközönség.

Kiemelt tartalom
Tényleg romokban a magyar szinkron? Egy ismert szinkronhanggal beszéltük ki a jelenlegi helyzetet Tényleg romokban a magyar szinkron? Egy ismert szinkronhanggal beszéltük ki a jelenlegi helyzetet 2024.5.12 9:31

A Mufasa: Az oroszlánkirály – csakúgy mint Az oroszlánkirály-univerzum többi filmje – szintúgy musical lesz. A film dalaiért az a Lin-Manuel Miranda felel, akinek a Vaiana és az Encanto slágereit, valamint a nagysikerű Broadway-musicalt, a Hamiltont is köszönhetjük. 

Az eredeti Az oroszlánkirály világszerte 960 millió dollárnyi, a 2019-es adaptáció pedig – a kemény kritikai fogadtatás ellenére is – 1,6 milliárd dolláros bevételt hozott a Disney-nek, ezzel pedig minden idők legnagyobb bevételt hozó animációs filmje lett.

A Mufasa: Az oroszlánkirály december 19-től lesz látható a magyar mozikban.

Mufasa: Az oroszlánkirály előzetesét itt tudjátok megnézni: