2023.2.1 17:25
Olvasási idő 0:34
Szécsi Krisztián

Magyar márka nyitotta meg a koppenhágai divathetet

DIVAT DIVAT MAGYAR MŰVÉSZ MAGYARORSZÁG TEXTILMŰVÉSZET

A magyar divattervező nagyot dobbantott kollekciójával, melyet a Covid-lezárások ihlettek.

A hagyományos textilművességet a legmodernebb tervezési technikákkal ötvöző AERON divatmárkával vette kezdetét január 31-én, kedden a 2023-as koppenhágai divathét.

Áron Eszter, a márka alapítója 2023-as őszi/téli kollekciójával, megidézve a világjárvány éveit és az azt követő társadalmi helyreállást, a hagyományos irodai öltözködés újraértelmezését tűzte ki céljául: kifinomult szabásvonalakkal létrehozott mindennapi ruhadarabok, amelyek kényelmük és könnyed eleganciájuk miatt nem csupán a kollegiális környezetben, de egy vacsorapartin is megállnák a helyüket.

aeronaeronaeronaeron
Galéria megtekintése
(10)

A tervezőnő régi szabócsaládból származik – ezt jól tükrözik a generációkon átívelő textúrák, formák és minták többfélesége, a visszafogott pasztellszínek és a figyelemfelkeltő árnyalatok művészi elegye.

Ingek és ujjatlan blézerek, öltönyszerű, egyenes vonalú, mégis laza nadrágok, finoman kötött ruhák szabadon hagyott vállakkal és torzított lineáris kivitelezéssel, többrétegű kompozíciók, élénk tónusú, időtlen bőrruhák – nagyjából erről szólt idén az AERON.

aeronaeronaeronaeron
Galéria megtekintése
(10)

A bemutatót a koppenhágai Fabrikken for Kunst & Designban tartották, a teljes videót az eseményről itt tekinthetitek meg: