2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Maier Péter
2023.1.27 12:55
Olvasási idő  0:46

Mi ez a random macifej, ami ijesztgeti a csillagászokat?

Egy krátert, illetve nem is szó szerint egy krátert, hanem több krátert magába foglaló területet fotózott a NASA. A lényeg, hogy úgy néz ki mint egy medve arca.

Maier Péter
2023.1.27 12:55 Olvasási idő  0:46
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Egy Mars körül keringő NASA-műhold, a Mars Reconnaissance Orbiter remek kamerával rendelkezik, sőt, úgy tűnik remek fotós kvalitással is, ugyanis a bolygó felszínéről részletes képeket készítő műhold nemrég elég izgalmas fotóval örvendeztette meg az emberiséget.

 

Egy kis területet fényképezett, amely telibe úgy néz ki, mintha egy medve arca lenne. Alfred McEwen, az Arizónai Egyetem kutatója elmagyarázta, hogy miről van szó. Van két kráter a Mars felületén – ezek a medve szemei. Az orra egy domb lehet, amely éppen úgy omlik, hogy ezt a V-alakot formálja, míg egy kör alakú törésminta rajzolja ki a fej vonalát. Lehetséges egyébként, hogy ez a nagy kör egy korábbi becsapódási kráter lehetett, amelyet elfedtek a lerakódások – szóval nem teljesen butaság a egészet egy nagy kráternek hívni. Az „orr“ a feltételezések szerint egyébként korábban vulkán vagy iszapkamara volt. 

 

 

 

A NASA múltbéli életre utaló jeleket kutat a Marson, már ha létezett ilyesmi, mielőtt fagyos lett. Az kiderült már, hogy víz csörgedezett a felületén, de bármilyen élet nyomai egyelőre nem látszanak a tudósok szerint. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: mashable.com Thumbnail:  NASA
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra